onsdag 30 mars 2011

Förberedelser inför avresa...

I söndags så gick vi mest och väntade på att Roger skulle åka, i sista stund kom vi på att han inte hade någon mindre kabinväska att tillgå eftersom när vi flyttade ner så inhandlades endast stora väskor och de små väskorna blev kvar hemma på vinden.

Roger har dock med sig även en av de stora väskorna för att kunna fylla den med saker hemifrån. Vi saknar faktiskt inte så himla mycket här nere, men visst falukorv vore gott och riktig hårdost och skinka och bregott...

Men vi kommer hem i sommar och kan äta sådant så det går ingen nöd på oss.

Vi gick även till poolen för att bada, det är ju närmare 30-35 grader här nu och man svettas konstant och ACn får gå en hel del särskilt innan man skall lägga sig. Även om jag och Roger har olika åsikter om hur länge den skall vara på...

Så sent på natten kom Manju för att hämta Roger till flygplatsen... Själv satt jag också uppe för att säga hej då...

Shopping på Commercial street...

I lördags åkte jag och P och A ner på stan vid tiotiden och lämnade Roger hemma med alla tre barnen. Vi skulle visa P lite av Indien och shoppa i myllret nere på Commerical street, det blev en del fynd men mest av allt insöp vi atmosfären och lukterna och ljuden. Speciellt var det Russel market som stannade i mitt minne då jag inte varit där förut, där finns det massor av frukt och grönt och annat till salu inne i en saluhall, när vi gick därifrån råkade vi även gå förbi där de sålde fisk och kött och det kändes väl mindre fräscht särskilt då det luktade en hel del.

Bild ifrån Rusell market i lördags.
Därefter bar det av till Olive beach för lunch och det var också ett första gångs besök för min del. God mat och framförallt mysig och lugn miljö.

Vi såg även Gangaram ( en bokhandel) där P köpte vykort som jag sedan postade på måndagen då posten var öppet. (P så att du vet att de är skickade).

Väl hemma igen så blev det en kort paus och sedan gick vi till klubbhuset och åt avskedsmiddag med familjen Ö och E innan P skulle åka till flygplatsen samma kväll/natt.

Vi gick hem mätta och belåtna i värsta regnskuren och alla blev rejält blöta men det gjorde inte så mycket då det inte var speciellt kallt ca 25 grader skulle jag tro, endast Alexander frös då han hade somnat på restaurangen.

Fredag med jobbarkompis och extra barn...

I fredags så hade vi besök ifrån Sverige som kom och åt middag med oss, dessutom hade vi två bonusbarn på besök då F fyllde 40år och var på restaurang med frugan.

F och A innan restaurangbesöket...
Med andra ord fick det bli tacos som alla gillar och tycker om. Vi pratade och skrattade och barnen lekte bra, Alexander och A spelade playstation och C höll på med eget spel på medhavd dator och gästen P och vi pratade länge och väl innan F och A dök upp och hämtade barnen.

Det kom också en regnskur som hette duga precis när P kom för att äta middag med oss, det var första gången på länge som det regnade häromdagen. Snart kommer det börja regna lite varje dag men inte ännu, dock var detta regn välkommet då det varit väldigt kvavt under en lång tid nu.
Barnen och P äter tacos med oss... Olivia ser ni bara huvudtoppen på...


Långt blogguppehåll

Av olika anledningar var det länge sedan jag skrivit på bloggen, mest för att det har varit så mycket annat och denna vecka är Roger i Sverige så på kvällarna är det lite körigt.

Jag har inte ledsnat på att blogga och jag har tagit bilder som hjälper minnet lite...

torsdag 24 mars 2011

Medlemskort uthämtat..

Idag åkte jag till Leela Palace för coffeemorning, dock var det lite av en besvikelse eftersom ingen jag kände var där. Dock behövde jag åka dit för att hämta ut mitt medlemskort, man har rabatt om man visar upp det, framförallt på Taj West End tex...

När jag insåg att ingen av de svenskor jag brukar träffa eller övriga heller (indier etc) så tog jag en sväng i parken  deras och såg något mycket märkligt, i vattnet var det massor av bin/getingar ??? det såg megakonstigt ut och jag tog kort på det. Har dock inte kollat in korten ännu så det är oklart om det syns på bilden hur många det var i vattnet. Undrar om de har en indisk variant av getingar som gillar vatten...

Hur som helst därefter bar det av till pizza hut för en lunch innan jag åkte hem igen... Nästa gång skall jag kolla att fler skall dit så blir det trevligare.

Nya fötter...

kändes som jag fick igår då jag äntligen kom iväg på pedikyr igen. Låter kanske lyxhustruaktigt men faktum är att när man går barfota hela tiden och man alltid har sandaler eller flipflops så behöver fötterna lite kärlek av och till och man behöver definitivt ha fina naglar då fötterna är så himla fula i vanliga fall. Hemma i Sverige behöver man knappt visa tårna.

Man har dessutom ärvt mormors anlag för fötterna så det gäller att sköta om dem. När det dessutom inte kostar speciellt mycket så tänker jag unna mig det så länge jag är kvar här i Bangalore.


Barnkalas...

I förra veckan fick Alexander inbjudan till två barnkalas, ett som var i tisdags och ett som är i April... Han har kommit upp i den åldern att det blir födelsedagsfester, eller så är det miljön här som är sådan att det blir fester. Hur som haver så var hela hans klass inbjuden samt några i parallellklassen.

Alexander springer med sin mugg i fylla hinken leken.

Sebastian var också med i ett eget lag och fyllde båda lagens hinkar.

Några av Alexanders kompisar.

Studsmattan var väldigt populär av barnen, Sebastian gillade det också.
Jag och alla tre barnen gick dit, där fick de leka fylla hinken med vatten i en form av stafett och sedan var det rulla in mammorna i toapapper till mumier samt stol och musikleken (ni vet den man plockar bort en stol i taget), pass the parcel ( ett paket där massor av chokladkakor var inslagna och alla fick ta bort ett lager i taget och hitta sin godbit), dessutom fanns det en jättestor studsmatta på tomten som också användes flitigt av våra barn.

Sedan var det dags för tårta och snacks innan vi drog oss hemåt igen.

Tidigare under dagen hade jag varit nere och betalat resan och fått den bekräftat att vi hade en bokning...

Semester bokad...

I slutet av april så är Alexander ledig ifrån skolan och under slutet av ledigheten så har även Sebastians dagis stängt (påskledighet tror jag att det är) därför tänkte jag och Roger att vi skulle åka iväg ifrån stan lite.

Så i måndags åkte jag ner till resebyrån och bokade in en semester till bergen. Orange county och kabini, där kommer vi bo superlyxigt i ett hus med egen pool. Kommer nog aldrig bo så lyxigt någon mer gång i livet. Hur som helst så kommer vi ta bilen dit och bo där i fyra nätter och njuta av naturen och jag och Roger gå på safari, barnen kan inte följa med då de infört en 6-års regel. Möjligtvis kan vi prata till oss att Alexander får följa med.

Kabini Pool Hut
Så här ser det ut där vi skall bo, bilden är lånad ifrån deras hemsida
Dock kommer man kunna mata och rida på elefanter och åka på båtfärd och dessutom kan vi ligga vid poolen och slappa och all mat ingår, liksom kost och logi för Manju...

Skall bli härligt...

Efteråt åkte jag till crossword där jag hittade en present till flickan som vi skulle på kalas till på tisdagen och det blev en liten barbiedocka. Jag hittade också en massa kläder i barnklädesaffären ovanpå crossword så nu har Olivia lite större sommarkläder än de jag hade med mig ifrån Sverige.

Brunch på Taj West End...

Det var flera månader sedan förra gången, men i söndags var det dags igen för en god brunch på Taj West End ihop med familjen E. Vi anlände och barnen sprang och lekte direkt förutom Olivia som inte springer ännu :-)

Efterättsbuffe med champange går ner...

Barnen leker och pysslar medans vi äter och tar det lungt...

Coola pappa med Olivia som också provade glasögonen...
Vi åt goda ostar och goda sallader och kallskuret och stekta räkor och lamchops och fantastiska efterätter. Jag till och med tog ett champangeglas.

När vi åkte hem igen så var magarna fulla och barnen somnade direkt...

lördag 19 mars 2011

Film ifrån Holi

Jag tog en liten film också på firandet i parken, det fanns musik och matlagning, lite svårt att förklara stämningen, den var helt fantastiskt indiskt....

Holi firande...


Alla dessa färgen kunde inhandlas inför Holi firandet.

Idag har vi firat Holi*, det innebar att vi skulle få användning av vattensprutan och färgen som vi inhandlade tidigare i veckan jag och Alexander och Manju. (det var Manju som tipsade om firandet) I alla fall strax innan lunch så gick jag och Alexander, Sebastian och Manju iväg till en av lekparkerna i Palm meadows för att fira Holi. Vi hade oömma kläder på oss som förhoppningsvis inte är helt förstörda av alla färger.

Det var massor av folk där och barnen fick en hel del färg på sig liksom mamma som egentligen inte hade tänkt bli nersmetat, men väl där så var den norska familjen vi känner där liksom två av våra indisk-amerikanska familjen där och de såg till att jag fick färg på mig i ansiktet.

Så här kan man se ut efter att ha deltagit i firandet.
Det var jättemycket folk och barn som sprutade vatten och färg på varandra om vartannat.

Väl hemma igen så duschade vi av oss all färg och åt god köttfärssås som Nannu hade gjort medans vi var iväg. 

*The colorful festival of Holi is celebrated on Phalgun Purnima which comes in February end or early March every year. Holi festival has an ancient origin and celebrates the triumph of 'good' over 'evil'. The colorful festival bridges the social gap and renews sweet relationships. On this day, people hug and wish each other 'Happy Holi'

Så här trötta blev barnen efteråt...
Holi celebration begins with lighting up of bonfire on the Holi eve. Numerous legends & stories associated with Holi celebration makes the festival more exuberant and vivid. People rub 'gulal' (red color) and 'abeer'(Any color – derived from flower extracts) on each others' faces and cheer up saying, "bura na maano Holi hai" (please do not mind, it’s Holi). Holi also gives a wonderful chance to send blessings and love to dear ones wrapped in a special Holi gift.

Afterwork hemma hos A...

Våra goda bullar som vi gjorde i våran lilla ugn.
I fredags hade Roger afterwork med ett gäng ifrån jobbet. Jag och A bestämde att jag skulle komma hem till dem och hänga tills våra makar behagade komma hem och äta. Vi satt och mös på balkongen deras och åt chips och annat småplock. Innan på förmiddagen hade jag och Alexander bakat bullar ihop med Nannu och de blev väldigt goda, jag hade vaniljsocker ihop med vanligt socker och smör så klart mellan och kanel.

Så här fina blev dem....

När Roger och F kom hem ifrån puben drog vi till klubbhuset och åt buffen som var jättegod, vi njöt tills barnen inte orkade längre. Ni vet de orkar till en viss punkt och sedan bara dör de och vill sova.

Hur som helst så var det en väldigt trevlig kväll och eftermiddag.

C och Olivia leker ihop på balkongen.

Alla barnen ville vara hos Roger, här har Alexander kastat in handduken.

Även F hade sina barn hos sig samtidigt som han lekte med telefonen.

A gör den klassiska gesten över Cs huvud.

torsdag 17 mars 2011

Säkerheten på plats

Idag har jag haft Alexander hemma eftersom de har spring break (lediga idag och imorgon) på TISB. Alexander njuter och idag har vi köpt en ny ryggsäck åt honom. Dessutom har han lekt utomhus i stort sett hela dagen.

Grinden är på plats, tack vare våran granne.

Plexiglas för att förhindra fall mellan spjälorna...

Stenbitarna låg på marken och man bara pekade på det man ville ha.

såg och polermaskin hos granitkillen...

Så här bra och fint blev det och jag behöver inte oroa mig för att någon
annan skal komma.
Idag blev det klart, grindarna är på plats liksom plast för att förhindra ett fall mellan spjälorna. Nu kan jag bara oroa mig för att de rasar nerför trappstegen, tro mig jag har sett på när Sebastian föll på våran bröllopsdag och tänkt tanken att nu bryter han nacken. Alla olyckor går helt enkelt inte bygga bort.

Dessutom blev det en tur till stenhuggeriet, där infröskaffades en skiva 19tum*30 tum för att ha under ugnen på nya byrån. Jag vart lite orolig när Manju föreslog en sten. Men när jag hade åkt därifrån hade jag betalat 750 rupier för skivan inklusive polering och utskärning och jag fick stenskivan samma dag jag beställt den. Imponerande.

Hade nästan kunnat önska att våran granitskiva hemma inte fanns så jag fick åka och köpa en ny skiva i vårt hus nu.

Veckans blommor...

Denna vecka har Nannu och blomsterkillen valt blommorna inomhus och utomhus... Dessutom har jag tagit kort på dessa fantastiska och stora frukterna som växer här inne på området.

Dessa är små varianter som inte hunnit bli stora än...

Här ser ni några stora exemplar.. Ungefär som i vattenmelon
storlek för att ni skall få en bra referens.

Här ser ni hur ytan på frukten ser ut...

Vasen används flitigt och står stadigt med hjälp av stenar i botten.

Rosor är aldrig fel...

Commercial street...äntligen...

Jag och A åkte ner och äntligen har jag shoppat i vimlet och fyndat kläder. Jag köpte ett antal klänningar och underkläder till Roger och hittad äntligen kedjan till våra lampor som jag tänkt hänga på balkongen men saknat en lämplig kedja att hänga den i.

Dessutom fick Olivia lite kläder också. Jag gick mest runt och njöt av atmosfären och att äntligen få gå runt och strosa. Det var dock varmt och vi började bli hungriga så efter att A köpt en helt fantastisk oljelampa så tog vi bilen till pizza hut och åt en god lunch innan vi vände hem igen för att kunna hämta barnen och förbereda inför kvällens middag.

Manju och snickaren hade varit på uppdrag samtidigt och letat plexiglas för att kunna sätta upp fallskydd i våran trapp. Olivia har den senaste dagarna blivit väldigt rörlig, hon kryper och klättra upp för att stå och vill inget hellre än att kunna gå. Så det har blivit hög tid att fixa detta.

Grindar har vi fått låna av grannen mittemot som inte behövde sina längre.

Lunchdate

I måndags träffade jag A och hade lunch på klubben, det börjar bli en vana att vi äter där en gång i veckan och pratar om allt möjligt, denna gång slogs vi med flugorna också. Tidigare har det inte varit speciellt mycket sådant när vi ätit, men något hade hänt. Förhoppningsvis var det något tillfälligt eller så beror det på att värmen kommit på allvar nu.

På kvällarna har vi haft på aircondition ca 5 minuter för att få ner värmen och sedan har vi fläkten i rummet på hela natten. Jag har tagit ur täcket ur påslakanet och sover med bara den över mig då man är så himla van att sova med täcke ifrån Sverige. Här i Indien sover de flesta utan täcke över huvudtaget.


Utomhusbil

Sebastian på den nya bilen men blinkers och popmusik...
Vi har två bilar inomhus men de hjulen går inte att köra med utomhus utan att förstöra dem, alltså blev det en tredje bil för utomhusbruk...

Att den kan spela och har blinkande ljus känns väldigt indiskt...

Alexander lyckades lura till sig en plastleksak samtidigt för att det skall bli rättvist :-)

Äntligen ett skåp...

Våran nya snickare sätter dit handtagen på skåpet.
Ni som har följt bloggen ett tag vet att jag har under en längre tid försökt fixat ett skåp till köket för att kunna ställa ugnen på samt få mera förvaringsutrymme. Idag (läs måndag) var snickaren klar. Så himla skönt och fint blev det också.


Tre extra hyllor blev det också...

Söndagskalas ovanpå affären i PM...

Söndagen var det dags för kalas, det var ett barnkalas för en annan svensk familjs dotter. Det var verkligen ett party för barnen men även alla vuxna var inbjudna. Det fanns hoppborg till barnen och en uppblåsbar elefant och ett litet bollhav lagom för Olivia och andra barnleksaker, dessutom serverades sockervadd och popcorn till alla som ville ha.

Alexander hoppade i hoppborgen av hjärtans lust.
För de vuxna fanns det tilltugg som delades ut samt öl och dricka. Lite senare serverades det mat ifrån Toscana, god italiensk buffe med två olika sorters pasta och en fantastisk sallad med fetaost och annat gott.

Barnen var väldigt trötta när vi väl gick hemmåt efter att ha mumsat sockervadd, popcorn och mat och tårta tills magarna stod i fyra hörn.

Tack familjen P för ett trevligt barnkalas även för vuxna.

Uppblåsbara elefanten var rätt så skrämmande för en del av barnen...

tisdag 15 mars 2011

Lördag - Shopping

I lördags så lämnade vi Olivia med Nannu och tog oss till Shapphire och köpte födelsedagspresent till kalaset vi skulle på söndagen samt till Oasis och shoppade lite kläder till Roger samt åt lunch på KFC. Det blev lite kortärmade skjortor och diverse annat smått och gott. Alexander och Sebastian var också med, de gillade leksaksaffären bättre än klädaffären. Där fick Manju komma och hämta dem efter att de sprungit runt och härjat, de fick härja i bilen i stället med stackars Manju :-)

Gungan är populär...
Eftersom det börjar bli riktigt varmt här så tog barnen och jag en tur till poolen för att bada. Eller rättare sagt jag och Sebastian badade och Alexander tittade på. När vi var avsvalkade, Sebastian av en kallsup för mycket så lekte barnen i lekparken en stund innan vi gick hem och åt middag.


fredag 11 mars 2011

Ännu finare i trädgården..

Äntligen våran trädgårdsmästare på bild, hans dräng till vänsterkanten.
Idag har jag fortsatt att förbättra trädgården med hjälp av våran trädgårdsmästare och hans drängar. Här kommer lite bilder ifrån det...

Dessutom så hann jag klämma in ett kort besök av A med föräldrar som fick smaka på våra egenodlade bananer.

Därefter blev det massage som vanligt innan det var dags för Alexander att komma hem.

till kvällen åt vi tacos..

Utplacering innan plantering...
Blommor längs med och tegelstenar runt om.. I bakgrunden
ser ni att snickaren jobbar i vårat garage med våran hylla till köket.

Science fair på TISB

Idag fredag har jag och Sebastian och Olivia varit på Alexanders skola och tittat på vad de har jobbat med under hösten. Temat var caring for living things och Alexander var jätteduktig...

Alexander uppträder under en sång, kolla in bakgrunden så ser ni hur mycket jobb de lagt ner. I taket hängde det dekorationer också.
Alexander visar med ryggen till hur hönan går ifrån ägg till höna
Han sjöng med i sångerna nästan hela tiden trots att de var både lång och svåra sånger på engelska och med rörelser. Dessutom pratade han inför alla föräldrar som var där för att titta på engelska och förklarade bland annat hur en hönan kom ifrån ett ägg och sedan blev en höna genom att ägget kläcktes, kyckligen kom ut och åt och sedan växte och blev en höna..
Polar habitat.


Han beskrev också på engelska vad ett polar habitat var för något... Gissa om man vart stolt som förälder.
Klasskamrater till Alexander.
Ytterligare bildbevis på jobbet de lagt ner inför science fair.
Jag har även lite filmer där Alexander är med och sjunger... Jag lägger dock inte upp dem här nu...






Snickarboden...

Som vanligt i byggvaruhusen...
Banabpaj med marängtäcke
Jag håller på att försöka mig på ett nytt försök att få till en bänk till köket. Vi har anlitat grannens snickare som har gjort jättefina möbler åt dem för att bygga det. Vi kom överens om ett pris på att göra möbeln och sedan åkte vi gemensamt och köpte in materialet i ett hål i väggen. Det var lite surrealistiskt det kändes som om man förflyttades ett par hundra år bakåt i tiden när man var därinne. Samtidigt ändå inte då det luktade på samma sätt som hemma på byggvaruhusen och det fanns samma typ av brädor etc. Dock fick jag till ett par bra bilder på saker där inne som gjorde att det kändes som förr i tiden.

Stenålder eller...
Stenålder nr 2???
Bananpajen upplagd med grädde på...
Väl hemma igen så bakade jag och Nannu denna fina bananpaj med marängtäcke över, dock så lade jag till skivade jordgubbar också ihop med bananerna för att få till lite syrlighet... Det blev väldigt gott men mäktigt.

Bakning pågår

I onsdags så var det dags. Äntligen skulle jag försöka mig på att baka. Jag inledde med att låta barnen få baka lite, det blev den klassiska chockladbollarna med pärlsocker på. Det blev som vanligt mycket ingredienser i magen och på golvet och i ansiktet. Men vad gör väl det när det blev så här stolta och smutsiga efteråt...

Innan degen blivit blandad så åkte åtminstone kakao ner i Sebastians mage..
Alexander visar upp han blandade degen till bollarna...
Medans Sebastian rullade dem i pärlsocker.
Sedan slukade de dem ganska omgående förutom ett par som vi sparade till nästa dag.

Därefter så gav jag mig på ett recept på grahamsbullar, dock med torrjäst, jag är inte riktigt nöjd med slutresultatet då jag tycker de blev lite för kompakta, förmodligen för mycket mjöl samt att de hade säkert kunnat jäsa lite till. Dessutom saknade jag bregott att ha på det varma brödet när det kom ut ur ugnen. Dock var det väl en bra första försök och de smakade bra med marmelad på.

Nästa gång skall jag pröva ett recept med havregryn i, får surfa lite på nätet... Eller har ni något bra tips ni där ute som läser bloggen...

Grahamsbullar som svalnar på grillgallret...