onsdag 25 maj 2011

Skriva ikapp på bloggen

Idag har jag ägnat min kära blogg lite uppmärksamhet, det var på tiden. Om det går får lång tid så tappar man inspiration och man kommer inte ihåg vad man gjort. Jag har oftast foton som påminner mig om vad jag gjort men det kan ändå vara svårt när livet börjar bli vardag även här i Indien.

Min snickares fru framför deras hus, rakt fram deras hus och till
vänster toalett och badrum


Innegården, taget ifrån deras dörr i huvudbyggnaden. En brunn som
vad jag förstod inte fungerade i hörnen.

Badrum och tvätt i separat byggnad, jag gick aldrig in.

Inne i huset, jag sitter i tvrummet med en säng till barnen, rakt fram sovrum för
han och  hans fru och ni ser dörren till köket till vänster lite och till höger var ett
till rum och till vänster finns också ytterligare ett rum, men det bodde
 också två familjer i detta hus. Tror att han bor ganska stort.

Frun och dottern utanför när jag skulle åka...
Jag körde Sebastian till dagis och sedan har jag gjort om lite på designen och fixat länkar till de bloggar jag brukar läsa regelbundet samt skrivit ikapp.

Jag längtar hem till mamma och pappa nu. Skall bli så skönt att komma hem ett par veckor.

Bjuder på lite bilder ifrån min snickares hem, han jobbar hemifrån på herrbetjänterna och då jag körde hem grejerna igår så bjöd han in mig på te. Än så länge har jag inte blivit sjuk så jag tror att vattnet var kokat :-) jag vågade inte fråga då jag inte ville vara oartig och det såg rent och snyggt ut överallt.

Inköpsdag och massage

Igår tisdags så var det shopping av mat hela förmiddagen, vi hade slut på grönsaker och lite allt möjligt. Till slut hade jag varit på tre olika affärer och var helt slut och jättehungrig efter att handlat mat och förnödenheter hela förmiddagen...

Ni vet det är inte bara att åka till ica och handla utan man får handla vissa saker på foodworld en del som var slut på reliance fresh och till slut hittade jag tomatpuren och grädde på sorbet.

Ja ja, tur man har ledig på dagarna och har hjälp annars hade vardagen aldrig fungerat. Jag  var helt slut och tänkte unna mig en extra massage denna vecka.

Jag ringde och bokade som vanligt, problemet var att jag istället för att boka där jag brukar boka bokade på hårsalongen brevid som tydligen också hade huvudmassage och ryggmassage och fotmassage. Den största skillnaden var att det var lite mjukare och inte lika skön massage, dessutom var det dubbelt så dyrt men det är klart de tvättade håret på mig efteråt och det var skönt på ett annat sätt. Nästa gång skall jag vara säker på var jag bokar min  massage.


Pyssel på TISB

Alexander har temavecka denna vecka i skolan, temat är andra länder och kulturer och de har bland annat läst om Sverige. I måndags (läs 23/5) så kom snälla A och var barnvakt till Olivia tills Nannu kom samt skickade Sebastian till WeCare med K kvart i nio.

Min station, pepparkaksgubbar att hänga i julgranen.

Klassrummet med olika stationer och alla barnen i full aktion.

Tjuvtittade på Sverigemontern som de skall visa på torsdag, så himla
roligt att läsa.

Alla alster ligger på tork, drakar, cowboys, blommor,
fönsterglasmålning,  aborige dotmålningar och pepparkakor och
totempålar ifrån USA samt slippers.

Alexanders fina franska fönstermålning gjord på
overheadfilm och fönsterglasfärger.
Själv åkte jag med Manju till TISB för pysseldag, det var totalt 7 olika stationer med pyssel ifrån olika delar av världen. Själv var jag värd för gingerbread man, fröknarna hade förberett brunt papper med pepparkaksgubbar odekorerade och sedan ställt fram lim och kulor och glitterfärger.

Sedan fick alla barn gå runt på alla sju stationer och göra pyssel ifrån olika delar av världen inklusive Indien. Väldigt roligt och så duktiga de är barnen även om det kan bli kladdigt när halva tuben med glitterfärg kommer på en gång. Mot slutet hade jag även färgpennor för tuberna fungerade lite halvdåligt.

Barnen håller på att förbereda inför torsdagen då de har uppvisning för hela temat de har jobbat med under en lång tid. Skall dit i morgon och titta och då kanske det kommer en liten video igen.

Hur gick det för A med Olivia, det kan ni läsa här... TACK så mycket för hjälpen, jag hade inte kunnat pyssla med barnen utan dig.

Indiskt kalas

I söndags skulle Alexander på kalas igen, denna gång hos en indisk klasskamrat i Prestige Ozone, jag hade tänkt dumpa honom där och åka hem, men Alexander vart blyg då han varken kände klasskamraten speciellt bra eller hade inte träffat föräldrarna eller de övriga på partyt förrut så blev jag kvar.

Skattjakt på kalaset

Födelsedagsbarnet fick en ben 10 tårta, dock ingen
vispgrädde så långt ögat når
Här i Indien så börjar man med tårtan och sedan äter man, lite bakvänt för oss svenskar som gör tvärtom, dessutom var det skattjakt och lekar och Alexander deltog lite halvhjärtat. Hur som helst så var det kul att prova de indiska rätterna som bjöds och jag tror att Alexander till slut hade trevligt.

Alexander skall på kalas på fredag hos en fransk klasskamrat skall bli kul och se om de har gjort en tårta med grädde eller vad det blir då..

Tråkig lördag utan chaufför

I lördags gjorde vi ingenting, dock fick vi fikabesök av A och J som var på husletarjakt, de bor i prestige ozone men vill till Palm Meadows.  Det blev leka med barnen och på kvällen intog vi pizza från Dominos.

Stella håller Olivia och dottern och brorsdottern till höger om henne.
Manju skulle träna buss igen men det visade sig att när han väl kom dit inte fick träna. Han åkte i onödan flera timmar med buss bara för att vända in princip. Stackars honom.

Även Stella kom förbi med sin dotter och hennes brors dotter de skulle kolla in Olivia. Egentligen var de här för att hjälpa I med sin Sari hon skulle på bröllop men medans de väntade in tiden så kom de hit och lekte en stund med barnen och framförallt Olivia.

Sjuk Alexander...

I fredags (läs den 20/5) så förstod jag varför Alexander varit så gnällig på simskolan dagen innan, han hade ganska hög feber samt att man hörde på hans röst att han måste ha haft ont i halsen en längre tid för nu lät han tjock.

Sjuk Alexander satt mest i fåtöljen hela dagen...

Så här söt är Olivia när hon sover i saccosäcken våran.
Som vanligt säger han ingenting, jag tog honom till doktorn på en gång då jag misstänkte att det var halsfluss och mycket riktigt han fick pencillin och smärtstillande att äta under fem dagar. Typiskt Alexander beteeende. Han fick vara hemma och han spelade playstation och lekte hela dagen (får man febernedsättande så går det)

Dessutom var Roger på fredagspub med kollegorna och kom hem sent så jag nattade tre barn själv, det går med hjälp av film på tvn och vällingflaska till Olivia.

Dock var det inte som förra fredagen då jag och Roger delade en flaska vin... :-)

Torrt och fnasigt hår...

Efter flera veckors simskola i poolen med Alexander så behövde mitt hår en uppfräshning, det kändes som torrt fnöske och då fick det bli hårsalongen på klubben, de gav mig en hårinpackning och jag passade på att få ögonbryna trådade (istället för pincett använder de sytråd och drar av håren ) det kostade hela 80 INR = ca 8 SEK att får ögonbrynen gjorda som hittat :-)

Efter Alexanders sista simlektion för den här gången så gick vi hem och vi gjorde lasange, den blev jättegod och nu kan Nannu laga det så jag slipper allt kladd, hon fick visat hur man gör vitsås ifrån grunden med smält smör och vetemjöl osv previs som Mamma har lärt mig en gång i tiden hur man gör.

Kändes roligt att få lära ut detta hantverk och jag tror att Nannu har roligt när hon lär sig nya maträtter att göra. Det är kunskap hon har nytta av hos nästa arbetsgivare också.

Kvällen blev ganska lång då alla barnen inte ville lägga sig... så om ni undrar varför det tar så lång tid mellan inläggen ibland så beror det på att de allra flesta kvällar i veckorna så somnar jag samtidigt som barnen eller är så trött att jag bara slötittar på tv eller surfar på andra bloggar...

Trevlig fika med svenskdamer...

I onsdags (läs 18/5) efter inköpsturen av material till snickaren bjöd jag in mig själv på fika hos A (brevid I, finns så himla många A nu här i Palm Meadows) hon hade backat goda chockladrutor med strössel och vi fikade och pratade strunt.

Mysigt med att träffa lite andra så här på förmiddagen, därefter tog jag det lungt hemma.

Nytt snickarprojekt...

På onsdagen (läs 18/5) så tog jag tag i vårat nästa snickarprojekt. Tanken är att jag och Roger skall få varsin klädhängare som står på marken, (en sk herrbetjänt). Inte bara vi skall ha utan två andra svenskar vill ha varsin också. A hade en gammal sådan som vi använde som modell för att förklara vad vi ville ha gjort. Vi modifierar den dock lite så att den inte skall ta lika stor plats.

Tanken är att jag och Roger skall slippa klädhögen som lätt hamnar på golvet. Hur som helst, jag och snickaren åkte för att köpa material som vanligt och han har hållt på ett tag nu. Han jobbade först i vårat garage men häromdagen flyttade han hem till sig. På fredag skall det vara klart, det vet man aldrig men det skall bli kul och se slutresultatet.

Köpa något liknande nytt hemma i Sverige är inte det billigaste.

Återkommer med bilder när det är klart. Kanske någon hemma som vill ha också???

Raja market...

Förra tisdagen (läs17/5) så kom A och hämtade mig på WeCare (Manju åkte hem med Olivia till Nannu) för en tur till Raja Market. A som är van shoppare vid det här laget hade tipsat om att det verkligen var det "riktiga" indien.

Sagt och gjort jag hängde med denna gång, jag mest för att titta men lite inköp blev det. Platsdjur a la bondgårdsdjur men med indiska vilda djur istället för kossorna och hästarna. Dessutom köpte jag en liten solhatt till Olivia dock ville hon inte ha den på heller. (alla jag provat hittills river hon av samma sekund jag sätter på den på huvudet.)

Myllret var helt fantastiskt och det är en sk grossistmarknad, dvs man köper 10 halsband för att kunna sälja någon annanstans. Men det fanns självklart butiker där man kunde köpa styckvis också. Det är fantastiskt att gå runt och kolla och lyssna och lukta, dock slogs jag av att det var kanske inte bästa dagen att åka när termometern ligger stadigt runt 35 ibland upp emot 38 grader. Dock har man vatten och keps som jag dagen till ära tog på mig så går det bra.

Här kommer lite bilder som kanske säger mera om min upplevelse än orden.
Kycklingtransport, taget genom rutan i bilen på lastbilen framför oss, så Indien... Undrar vad de hade sagt om det i Sverige... :-)

Företaget gör reklam även i detta land, något oväntat tyckte vi :-)

Lungnet för stormen, ett sömningt Raja market när vi precis har anlänt, när
vi gick hem gick det knappt att ta sig fram på samma gata.

Brist på vatten är det för många i Indien, här köar man för att få icke drickbart vatten, ovanligt disciplinerad kö för att vara Indien. Titta dock på alla härliga färger på vattenkärlen.

Det vanliga skräpet som man knappt ser längre fanns självklart även här på Raja Market, undrar när de skall inse vad sophantering innebär och vad en soptunna är-

Även icke motordrivna fordon används i hög utsträckning.

Här inne köpte A plastlådor, man kunde lätt få klaustrofobi i denna gång.

Elinstallationer är alltid intressant för någon som har jobbat på företaget.

Här köpte A massor av tyger för sina projekt, endast 80 INR/metern. Synd att man inte gillar att sy själv...
Efteråt när vi kämpat oss fram i ett betydligare trängre Raja market hem så käkade vi lunch på Hard Rock Cafe. Jag åt en underbar köttbit med potatismos och god sås och grönsaker.

Simskolan nästan slut...

Egentligen skulle Alexander simma i ytterligare några veckor men vi kom överens om att han skulle simma måndag och torsdag förra veckan. På måndagen gick det bra på torsdagen mindre bra. Han tappar koncentrationen och tycker inte det är roligt längre.

Därför tog jag ett snabbt beslut att torsdagen fick bli sista gången. Han har varit så duktig och det är andningen han behöver jobba på. Dock så är han definitivt inte rädd för vattnet längre. Så tackade för oss och så får vi se om han tar nya lektioner i höst eller nästa vår igen.

Under tiden kommer de simma varje vecka i skolan och han får väl träna i det kalla vattnet hemma i Sverige också. 

måndag 16 maj 2011

Lyxig avslutning på helgen...

Igår var det brunchdags igen. Denna gång på Leela Palace inne i stan. Vi hade inte varit där förut men fått det rekkomenderat av ett par bekanta. Vi och våra glada brunchkompisar familjen E åt och drack champange under ett par timmar och barnen var i lekrummet efter att ha slängt i sig lite mat.

Fullt upp med tre barn som vill ha mat samtidigt.

Våran duktiga lilla tjej äter brödkanter... Gott, gott

Somnade gjorde jag också i värmen på två dynor.

När lekrummet hade stängt så såg alla barnen på film på
medhavd dvdspelare...
Lekrummet var fantastiskt med kuddar och nallar och rutchkanor och godis och annat smått och gott. Alexander och Sebastian kom knappt till bordet mer än för att kolla att vi var kvar och sedan gick de tillbaka när de insåg att vi inte skulle åka hem på ett bra tag.

Maten var lika bra som på Taj West End men vissa saker var sämre och andra bättre, efterätterna är bättre på Taj West End.

Bilder kommer lite senare när jag laddat in dem.

Dock så var jag jättetrött då jag inte druckit champange på länge och vi trots allt har tre barn så kvällen blev lite tung men det gjorde inget. Verkligen en helg för mig och Roger vilket behövs då det är så himla lätt att fastna i vardagen annars.

Kalasdags igen...

Denna helg har verkligen varit min och Rogers helg, i fredags så drack jag och Roger rödvin tillsammans för första gången sedan jag vart gravid med Olivia. Vi hade det jättemysigt då Olivia somnade tidigt och barnen tittade på film framför tvn och somnade själva med lite chips och välling.

Veckans blombukett ihop med förra veckans som fortfarande blommar.

Kolla in detta arrangemang....
Jag och Roger drack vin ute på balkongen med endast myggspiralen som sällskap och när väl Olivia vaknade lite senare så gjorde det inte oss något för då hade vi kunnat sitta och prata och skratta och ha trevligt ihop i över två timmars tid.

På lördagen så åkte jag på ett snabbt besök till Hypercity för barnen skulle på kalas denna gång hos bästisen B längre bort på gatan. Jag och Roger hade bara Olivia hemma ända fram till kl 8 då Sebastian kom hem och kl 9 kom Alexander hem och båda somnade snabbt och jag och Roger hade hunnit käka pizza och kolla på en hel film själva med en delvis vaken och delvis sovandes Olivia. Hur lyxigt som helst...

öppna förskolan...

kan man sakna här i Indien. I fredags (läs 13/5) så fixade vi ett eget litet möte med två små bebisar, min Olivia och As lilla I. Vi snackade och fikade medans As maid tog hand om våra små som hade mycket glädje av varandra.  Olivia står stadigt nu men har inte greppat att gå ännu även om hon nu och då tar tre till fyra steg åt gången så snart springer hon omkring och jagar bröderna sina.

Olivia med lekkamraten Ivar.



















morgonfika samt lunch på klubben...

I torsdags(läs den 12/5) var jar supersocial, först så var jag på fika hos en svensk som har flyttat in lite längre upp på våran gata ( hon var på fika hos mig förra veckan). Hon hade ett jättefint hus med stort kök och vi fick en pajbit och lite kaffe (inte jag dock som fortfarande inte dricker kaffe och te vill man inte ha i värmen).

Jag hade med mig lite blommor till värden.

A i sitt stora fina kök och bardisk.
A följde sedan med till klubbhuset där S och A också dök upp samt en till tjej som inte har flyttat hit ännu men som var på previsit också hängde på. Det vart en underbar lunch med mycket skratt och minnen och nya bekantskaper.

Onsdag bara vara...

På onsdagen (läs 11/5) var jag bara hemma efter ett par dagar av flängande till sjukhuset. Vi hade simlektion som vanligt, har det hela maj men Alexander börjar bli less. Så vi har bestämt att denna vecka skall han bara gå måndag och torsdag för att han inte skall bli uttråkad.

Det är fortsatt väldigt varmt här i Bangalore och det betyder att det blir väldigt varmt i barnens rum, Alexander som bor i överslafen har inte sovit i sin säng på över en månad. Måste bli ändring på det, vi funderar på att ställa ner hans säng i golvnivå så att han kan börja sova i sin säng igen.

Vi får se kanske ett projekt för nästa vecka.

Hypotyreos - underfunktion av sköldskörteln

Så fick Nannus dotter en diagnos, att hon inte fått det tidigare beror på att Nannu inte haft råd att ta så många prover samt att enligt henne de tog det hela på allvar för att jag var med. Oavsett så tog det sju år av smärtor och konstiga symptomer..

När vi kom till RxDx dagen därpå för att hämta provsvaren och träffa läkaren igen så fattade jag inte speciellt mycket när doktorn beskrev vad Nannus dotter led av. Jag fick dock diagnosens namn så jag åkte hem och surfade på det hela. Jag fick ihop en hel del som jag sedan översatte till engelska och sedan skrev ut till Nannu.

Underfunktion av sköldskörteln visste jag inte så mycket om trodde det hängde ihop med struma men det är bara en del av det hela. Hur som helst så kan det ta tid att ställa in hennes medicinering som tyvärr måste fortgå resten av hennes liv ( hon är bara 19 år), som grädde på moset hade hon brist på d-vitamin. Ni vet den vitamin man får som droppar när man är liten i Sverige.

Så först fick hon en injektion av d-vitamin som hon skall ta fyra gånger och sedan fick hon hormon piller som hon skall ta under en månads tid och därefter skall nytt prov tas (THS) för att fastställa om hon behöver högre dos av hormonen, det kan ta upp till ett halvår innan hennes medicin är rätt inställd. Men jag tycker det måstet vara skönt för henne att veta att all trötthet och deppighet och andra konstiga symptomer hon haft beror på att hennes kropp inte kan producera en livsnödvändig hormon i kroppen.

Så skönt att kunna hjälpa till.

Här är lite länkar för er som vill veta mera.
http://hypotyreos.se/
http://www.skoldkortelforeningen.se/
http://www.thyroid.se/
http://en.wikipedia.org/wiki/Thyroid

RxDx besök med...

Nannus dotter.

I måndags så kom Nannu lite sent och det visades sig att hennes dotter var dålig igen. Denna gång fick jag nog, jag packade in henne och Olivia och hämtade upp hennes dotter och åkte till RxDx för provtagning. (RxDx är ett lite större sjukhus i närheten av Rogers jobb som vi ännu inte nyttjat själva eftersom vi inte varit allvarligt sjuka ännu, men som har gott rykte bland expats)

Våra härliga ungar alla tre i badkaret, mamma visst finns det en liknande bild på familjens tre döttrar i din ägo?

Även Olivia gillade att bada med bröderna men hon vill helst stå hela tiden.

Denna fina blomma kom Alexander hem med ifrån skolan, texten
kan ni läsa på bilden nedan

Visst får det hjärtat att sjunga och kolla in namnteckningen från Alexander.
Jag visste att Nannu skulle inte få ro i kroppen förrän dottern fått en diagnos, hennes äldsta dotter är 19 år och har under sju år haft ont i kroppen och allmänt mått dåligt av och till och för ca en månad sedan fick de en diagnos att hon hade benproblem, för diffust för min smak. Jag ville ha en diagnos som gick att ta på.

Sagt och gjort vi fick efter registreringen vänta i ca femton minuter innan vi fick träffa en allmän läkare som vi beskrev alla konstiga symptomer hon haft genom åren. Dessutom visade Nannu alla papper som hon hade fått vid förra läkarbesöket. Han lyssnade och ställde frågor och jag ställde frågor och till slut hade läkaren förkryssat en mängd prover för att se om de kunde hitta något problem med henne.

Det bar av två våningar upp (Olivia var kvar i bilen med Manju sovandes och lekandes tack och lov kom han tillbaka efter en veckas kurs. Jobbet kan ta lång tid att få så jag är inte lika orolig längre) för provtagning. Hon fick lämna urinprov och tre rör med blod för andra provtagningar.

Sedan fick vi besked om att proverna skulle vara klara dagen därpå efter kl 14.00. Så vi åkte hem igen och Nannu och hennes dotter följde med tillbaka eftersom vi låg lite efter hemmavid. Efter helgen är det alltid mycket att göra med disk och tvätt och det är skitit eftersom alla varit hemma hela tiden.

Hämtade Alexander och gick till simlektionen som vanligt. Under dagen kom rörmokaren äntligen med badproppar till våra två badkar. Så barnen badade länge och väl den kvällen med skum. Rörmokaren hade under söndagen tagit bort i avloppet ifrån tvättstugan en propp med massor av hår och äckligheter som var ca 10 cm lång (undrar när det avloppet blivit rensat senast).

Lat söndag hemmavid...

Förra söndagen (läs 8/5) var jag och Alexander och Sebastian iväg på en liten shoppingtur samt ett besök på forum value mall för att fördriva tiden lite med att bara hoppa i hoppborgen och leka av sig lite.

Glada hoppande barn

Indisk man med barnbarn i famnen som sov gott brevid oss när barnen
hoppade i hoppborgen.
Väl hemma igen satt vi på balkongen samt Alexander lekte med B och lite senare blev vi bjudna på en eftermiddagsfika hemma hos norska paret K och H (samma som hade födelsedagskalas igår).

Skönt att bara slöa ihop med barnen innan veckan drog igång med simskolan och vanlig skola igen.

Grattis i efterskott Jakob

Här en underbar bild ifrån när Alexander hälsade på Jakob i somras....

Sommarbarn kramar och myser med nya lillkusinen, nu betydligt större...

5-årskalas hos norska paret...

Förra lördagen (läs 7/5) så var Alexander och Sebastian bjudna på 5års kalas hos kompisen A som bor i Oslo i vanliga fall. A åker varje morgon med mig och Sebastian till dagis så de känner varandra bra och A och Alexander leker bra ihop när andan faller på.

Roliga bilder ifrån kvällen

Härliga K och A...

Roger och Olivia var också med men utan mössa.

Våran Alexander...

A med Sebastian som gillade att kissa på toaletten, minst tre besök
men mindre resultat.

Somliga somnade i väntan på att Mamma och Pappa skulle åka hem.
Min plan var att jag skulle gå hem efter att ha lämnat av dem men Sebastian ville annorlunda, antar att han blev blyg av alla barnen och därför blev jag kvar på kalaset medans pappa var hemma med Olivia. Jag led inte då det bjöds på pizza och tårta även för de vuxna som var kvar på kalaset.

Barnen lekte kurragömma och hade skattjakt och öppnade paket och åt mat och fick en godispåse med sig hem. Denna variant av kalas är nog ett firande som jag själv kan tänka mig. Sebastian fyller ju 3 1 augusti och dessutom Oliva 1 i närheten så vi får väl fira dem när vi är tillbaka i Indien efter Sverigebesöket på samma sätt..

På  kvällen hade vi bokat in en middag med familjen A på ett jättetrevligt ställe som heter Jalsa. Temat på restaurangen är tusen och en natt och man får till och med hattar att ha på sig under tiden man avnjuter underbar mat. Dock så börjar Alexander med att spilla ut ett helt glas med Rogers drink i och vi hade bara tur att inte F blev genomblöt.

Maten var nordindiskt och det var jättegott även om det inte var barnvänligt, vi beställde in ris och efter att alla andra ätit klart så kom Alexanders okryddade kycklin in men det gick bra ändå. Vi är vana vid det här laget att man inte har så mycket tid att äta i lugn och ro...

Efter middagen följde en desto trevligare efterfest hemma på familjen Es balkong, det blev sent och våran stackars ersättningschaufför fick åka hem väldigt sent då vi ville åka hem med bilen eftersom vi inte hade vagnen med oss och barnen i princip sov när vi skulle hem... Men mysigt att kunna avnjuta den indiska whiskyn som vi hade hittat... 

Kvällsfika hos grannar...

Typisk lunch på klubbhuset, pasta bolognese och vitlölksbröd och
till det fresh lime soda .

Nya blommer denna gång ginger lilly (ingefärslilja?)

Även inomhus blev det rosa/vita liljor som luktade underbart, de håller bättre  än rosorna  i  värmen.
Förra fredagen (läs den 6/5) var en lung dag då jag först lunchade med A på klubbhuset och sedan gick på massage, dessutom så var vi bjudna på kvällsfika hemma hos ett par grannar till oss. Familjen S har två barn i våra barns ålder och de leker väldigt bra ihop. Så vi kom dit efter middagen och fikade och pratade och umgicks tills klockan var sent.

Kul för barnen och alltid trevligt att umgås med vuxna, egen tiden är det ont om så man får göra det bästa av sin vardag och detta var supertrevligt.

M jobbar för det stora bussbolaget V och är projektledare där och de bor självklart i Göteborg i vanliga fall.  Rent generellt är det mycket göteborgare här och efter de här två åren kommer vi verkligen ha bekanta att besöka när vi åker till Göteborg. Inte bara syrran med andra ord...


fredag 6 maj 2011

Blöjfri två-åring.... och amning snart slut...

Kan ni fatta under semestern så hade Sebastian inte blöja förutom när han åkte den långa bilresan men blöjan var torr ändå. Han är så himla duktig och går på toan och gör både nr 1 och nr 2. Sedan vi kom hem har han till och med ingen blöja under natten, endast en gång sedan vi slutat har det hänt en olycka och det pga att jag var på väg med Alexander till skolan och såg inte tecknen.

Våran duktiga tvååring... Numera blöjfri
Så nu kan vi säga att en milstolpe är nådd under småbarnsåren, bara ett blöjbarn av tre möjliga. Här i Indien så är många blöjfria innan två års ålder men jag är supernöjd eftersom TISB kräver blöjfria barn och Sebastian börjar ju där i augusti.

Dessutom har jag fått Olivia att ta flaskan vid flertalet tillfällen och hon har till och med somnat med hjälp av det. Så just nu har jag bara ammat under natten. Hon vaknar fortfarande nattetid, men jag tror att det beror på att det är så varmt.