tisdag 20 september 2011

gräsänkling när...

Roger åker till Dallas på jobbresa, bara flygturen tar 25 timmar så han är borta nästan hela 10 dagar och jag är själv med barnen. (Själv är väl en sanning med modifikation då jag har Nannu och Manju) Hur som helst natten mot lördagen (läs 16/9) åkte Roger efter lite resfeber iväg mot USA. Jag skall få hjälp av F som kommer och hjälper mig att lägga barnen då det är lite svårt att lägga tre småbarn samtidigt.

Olivia älskar att bada, frihet blev det med denna grej.
Det har redan gått ett par dagar och jag måste säga att utan F hade jag blivit tokig, hon är fantastisk med barnen, leker och busar och lägger dem utan att bli galen eller arg på dem. Tack så himla mycket fina F. Även på söndagen hjälpte hon till när jag vågade mig på brunch på klubben med familjen Si, familjen Sv och familjen R. Olivia har självklart varit jobbig de senaste dagarna då hon håller på att få ett par tuggtänder i underkäken med lös mage, dålig aptit och sömnproblem till följd.


Inlämningsuppgift 1

Förra veckan (12/9) inleddes med plugg, jag hade en deadline och som vanligt jobbar man bäst under press. Lite hjälp hade jag av att F kom över och lekte med grabbarna vid tvåtiden när de kom hem så jag skulle kunna sitta lite mera ostört. Jag vet inte om jag tagit mig vatten över huvudet när jag skall plugga två distanskurser samtidigt som barnen kommer hem vid två varje dag och jag har Olivia hemma. Visst har jag hjälp men ibland hjälper inte det.

Mina gullungar fikar ute vid trottoarkanten...

Mer eller mindre utan kläder, de gillar att springa runt i
kalsonger mina grabbar.
Ni vet mamma är den enda som kan trösta och finnas till hands i vissa lägen. Dock så gick pluggandet relativt bra och jag hann få in uppgifterna samma dag som man rekommenderar. Dvs man kan lämna in senare och ändå få godkänt, det är som en deadline för att inte hamna efter i kursen och det skall jag försöka följa. Dock kan det bli lite svårt när vi åker på semester samt får besök i oktober. Oavsett så får man i alla fall använda sin hjärna vilket man ibland som hemmavarande småbarnsförälder känns ovant.

Ja det är bara att erkänna jag saknar jobbet och den stimulans det ger, tolka mig inte fel jag trivs jättebra men jag har alltid älskat att jobba. Lite sjukt kanske men det är sant. Saknar kollegorna och Deva...

Mellan plugget hann jag pressa in ett till möte om pensionsplan för personalen, två olika bankers representanter var inbjudna till Ts hus. Vi skulle träffas 10.00, gissa när de dök upp, typ en timme senare och jag kom inte därifrån förrän 12.00 och sedan lunch på klubben och den pluggdagen var halv. Så himla typiskt Indien, ingen tidsuppfattning, de bad inte ens om ursäkt för att de var sena.

Skall boka in en träff och försöka få till en pensionsplan för Manju och Nannu. Vill bara höra hur det gick för de andra på sina träffar innan jag bokar in ett möte själv.  

måndag 19 september 2011

Födelsedagsparty samt söndagsbrunch...

Förra helgen (läs 10/9) var jag och barnen på födelsedagskalas hos A och J, deras två barn I och I hade båda fyllt 1 respektive 3 den senaste tiden. Vi kom dit och fick god pasta till barnen och pizza till oss vuxna. Barnen lekte och hade roligt och sedan blev det glass med chokladsås och grädde, hur mumsigt som helst.

M och Olivia myser ihop vid poolen

Diskussioner vid poolen

Ytterligare ett mysigt kort på Olivia i Ms knä...
Barnen lekte och hade roligt och fick varsin uppfiskad godispåse med sig hem. På Söndagen så åt vi brunch på klubbhuset, inte för att maten är den bästa men sällskapet var jättetrevligt och barnen kunde bada i poolen medans vi vuxna åt och hade trevligt. Dock är det ganska mycket jobb med Olivia just nu, hon vill bada hela tiden men kan inte hålla balansen och hon blir jättearg om hon inte får bada.

Vi fick dock hjälp av S och M som tycker om våra små busungar. Deras två barn leker ofta med våra så vi hjälps åt ganska mycket, väldigt praktiskt när man bor på samma gata och har barn i samma ålder.

Dagarna efter helgen var fyllda av plugg eftersom båda mina inlämningsuppgifter skulle vara inlämnade på onsdagen. Men med lite hjälp av F så fick jag in båda mina inlämningsuppgifter i tid, utan hennes hjälp på eftermiddagarna hade det inte gått. Särskilt som Olivia var jättejobbig då hon håller på få de stora tuggtänderna i nederkäken och var febrig, gnällig och hade ont i munnen och rumpan som var illröd efter dålig mage i samband med tändernas ankomst.  

Utvecklingssamtal Alexander

Innan middagen på Blue Ginger hade jag varit på TISB för att diskutera Alexander med hans lärare, tidigare i veckan hade han klagat på att han inte lärde sig något nytt. (Han går ju om KG1B detta år) Jag och Roger var lite oroliga över att han hade för lite stimulans på skolan. Dock visste vi att han inte behärskar allt då vi själva ser att han inte kan alla bokstäver etc.

Alexander ifjol när han hade uniformen
på sig för första gången.
Det visade sig snarare handla om att Alexander saknade den individuella studietiden med Ms Sonali. Han fick ju individträning när han kom i höstas eftersom han inte kunde engelska och låg efter. Han ville liksom ha lite special treatment fortfarande. Vi kom fram till att han skulle två gånger i veckan få individuell träning med extra läraren på skolan för att öva hans engelska och dessutom diskuterade vi och förklarade båda på svenska och engelska för honom varför och hur undervisningen skall bedrivas.

Han är lite av en ordningsman eftersom han kan rutinerna i klassrummet efter förra året. Dessutom diskuterade vi lite vidare hur jag/vi kan stötta hemma i läxläsningen etc.

oavsett så är jag så himla stolt över min lilla kille även om han är min stora kille.

Barnfritt och middag med levande ljus...

Vad är drömmen för oss småbarnsföräldrar. Äta god mat utan att bli avbruten av "jag måste kissa", "mata mig" eller skrik och bråk... Jag och Roger hade fixat en kväll då vi skulle kunna åka iväg på middag ihop med A och F. Vi har länge velat äta på Blue Ginger en otroligt bra vietnamesisk restaurang här i Bangalore. Tyvärr ligger den på andra sidan stan, men vi hade en plan. Vi hade med oss glas i bilen och en flaska mousserande vin och lite snacks.

Vi firade våra bröllopsdagar och vi fick en tårta på
slutet, flamberad sådan, dock hann jag inte få en bild på det.

A och F med fördrinkarna vårat trevliga sällskap.

Jag och Roger med våra fördrinkar

Lika fint och mysigt inne på toaletten...
Uppklädda och lite piffade så satte vi oss i bilen och snackade skit samtidigt som vi drack mousserande vin och käkade chips. Vi hade bokat bord kl halv åtta och vi anlände och det är hur mysigt som helst och musiken är inte för hög som den gärna är på andra indiska restauranger. Det var inte speciellt mycket folk men det spelade ingen roll för oss.

Vi åt fyra rätter och njöt i stora drag av lugnet och sällskapet och den goda maten. Alla föräldrar borde få göra detta nu och då. Ger en ökad energi som gör att man orkar med vardagen. Tack F och A för en otroligt trevlig kväll. Gäller att boka in nästa kväll... 

Goaresa bokad...och betald..

I början av oktober så är barnen ledig en hel vecka i samband med Dasara en indisk högtid som jag inte vet så mycket om ännu. Jag och Roger har funderat länge på att ta oss till Goa för en sol och bad semester och på hösten är bästa tiden att åka enligt alla indier. Egentligen är väl december allra bäst men mest folk också. Sagt och gjort jag var och bokade en resa veckan innan. Nu skulle resan betalas.

Veckans bukett, underbart rosa och härliga rosor.

Olivia såg ut så här när jag kom hem i för små kläder...

Bukett nummer två, liljor är fantastiska, håller länge och doftar gott.
Jag och A som också skulle betala en resa tog bilen ner till stan vid niotiden (läs 6/9) och tog oss till resebyrån. Vi satt där i dryga timmen innan jag hade fått alla biljetter. Därefter tog vi oss till mothercare för en uppdatering av Olivias garderob. Ibland byter jag kläder tre gånger om dagen och hon växer så det knakar. Hon är ingen bebis längre utan en liten individ som verkligen vet vad hon vill. Tålig som få efter att två bröder tuktat henne :-)

Därefter så blev det efterlängtat besök på Commercial street. Jag ville handla lite nya klänningar med ärm då det är lite svalare just nu är det var i våras då man ville ha så lite som möjligt på kroppen. Jag hittade två fina klänningar som jag köpte samt lite annat smått och gott.  Innan det så hade vi ätit en god lunch på sunnys.

Dagen därpå så var det plugg som gällde de första uppgifterna skulle snart in (läs 14/9) och föreläsningarna kom ut sent så jag hade bara denna veckan på mig samt ett par dagar nästa vecka. På eftermiddagen kom H med F förbi. F skall hjälpa mig när Roger är i USA med att lägga barnen så jag ville att barnen skulle leka lite med henne innan det var dags. Även M kom på fika och sedan dök även A upp då hon skulle låna grädde inför deras födelsedagsfirande av I och I. Ms maid Polina kom hit så att Nannu kunde lära henne att göra lasagne.

Torsdagen (läs 8/9) hade jag tänkt plugga men jag var tvungen att fixa till håret samt naglarna och så blev det en lunch med K och en ny norska som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på men vi hade i alla fall jättetrevligt. Pluggat blev det lite senare och på kvällen...

torsdag 15 september 2011

Starta plugget...

Under hösten är det tänkt att jag skall studera lite på distans, lite logistik och supply chain managment är det tänkt att jag skall läsa på Örebros Handelshögskola. Lite konstigt är det att plugga över internet men ganska praktiskt och så himla smidigt för en trebarnsförälder som man är.

Olivia i sulkyn behövde lite nya kläder.
Måndagen (5/9) så tränade jag och sedan kom A förbi och hämta den sista av klädbetjänterna och samtidigt bjöd hon mig på lunch, jag åt en jättegod wook och kyckling. A har bott i Japan innan de flyttade hit till Bangalore så hon hade koll på att få den där lite sötsura smaken på wookgrönsakerna.

På tisdagen så skulle jag egentligen plugga men jag var tvungen att åka ner på stan och betala våran semesterresa till Goa, A följde med och betalade en av sina resor samtidigt, sedan åt jag en fantastisk oxfile på Sunnys och sedan shoppade vi lös på Mothercare till Olivia.

Hon växer så det knakar och hon skitar ner i stort set tre set med kläder varje dag så hon behövde lite fräscha rena och kläder som inte var för små. Det blev två kassar utrensade ur lådorna när vi kom hem som Nannu fick ta med hem för att ge till behövande och sina släktingar.

Efter Mothercare så tog vi även en tur till commercial street och jag inhandlade två nya klänningar i mitt "favorithål". Resten av veckan så passade jag på att klippa mig och göra pedikyr och manikyr och plugga inför inlämningsuppgifterna i mina två kurser.

Firandet av Ganesh

Under hela första veckan i September så firar man guden Ganesh. Det betydde att Roger var ledig mitt i veckan, dock var inte barnen lediga så jag och Roger tog det lugnt och tog en brunch på klubben innan vi hämtade barnen. H och L var också där så vi satt vid samma bord som dem och hade en härlig lunch vid poolkanten.

Sebastian med kompisen N som bor på
vår gata slängandes sand i rutchkanan,
varför vill barn alltid lägga sand där?

Roligt har de i alla fall...

Frukostmys syskonen emellan.

Visst är de härliga våra solstrålar, monster :-)

Olivia gillar att krama storebror, som ni ser är det
fortfarande varmt och barnen vill inte  alltid ha kläder på sig.
Både Nannu och Manju var lediga då de ville fira Ganesh med sin familj så vi var ensamma hela dagen med Olivia innan vi hämtade barnen vid bussen.

På fredagen tränade jag och hämtade barnen och sedan gick jag på massage, på väg hem så kom H och L förbi på en öl på balkongen. H var ledig även på fredagen vilket inte Roger var. Vi hade beställt pizza från Toscano så vi frossade i god stenugnsbakad tunn italiensk pizza och hade en härlig fredagkväll. Utanför hör man hela tiden smällare och fyrverkerier på håll då det firas Ganesh för fullt.

Även inne på området hade vi en Ganesh-gud som skulle doppas i vatten tre gången och sedan sänkas helt. Barnen och jag tittade på den och jag försökte förklara för Alexander vad en gud var. Inte helt enkelt.

På lördagen så jobbade Manju igen och vi tog en tur till Koramangala och forum mall. Jag och Roger ville prova en ny restaurang som vi hört mycket gott om. Sultans någonting heter den och de serverar helt fantastisk indisk mat. Dessutom sitter man i en helt underbar miljö, en gammal tågvagn. Vi hade lite svårt att beställa men tillslut fick vi till lite olika rätter som var jättegoda allihopa. Barnen var rätt vilda som vanligt och vi var väldigt glada att checka in dem på lekplatsen tillsammans med Manju, alla tre..

Vi fick 1½ timma i köpcentrumet då vi till en början knappt visste vad vi skulle göra med tiden. Dock fick vi flanera runt och shoppa lite småsaker men mest så njöt vi av att kunna gå runt helt själva.

Pensionsplan och resplaner.

På tisdagen (läs 30/8) så har en av svenskarna dragit ihop till ett informationsmöte angående pensionsplan för sina anställda. Grundtanken är att vi som arbetsgivare skall hjälpa vår personal att tänka på framtiden och kanske betala in lite till en kommande pension. I Sverige är det självklart att man betalar in till pensionen men här i Indien och särskilt bland vår personal så är framförhållning kanske inte den starkaste sidan.

Manju vår chaufför som hjälper till
i vardagen och som barnen älskar.

Nannu, våran maid som lagar
nästan all mat på vardagarna och
städar och tvättar och stryker och
dessutom tar hand om Olivia.
Min klippa.
Jag har en vision om att jag skall kunna hjälpa till hemifrån Sverige också, dvs likväl som jag betalar till SOS Barnbyar varje månad så kan jag betala lite till Nannus och Manjus pension i framtiden. Detta var ett första informationsmöte och det var trevligt att sitta ute på Ts terass i skuggan och dricka te och käka färska crossianter.

Efter mötet åkte jag och M ner till stan för att besöka resebyrån, jag behövde beställa en resa till Goa som vi skall göra under barnens ledighet i oktober och även reka lite inför våran Dehli-Agria-Jaipur resa med Rogers syster och bror.

Eftersom klockan var relativt mycket så tog vi en god lunch på Sunnys som ligger nästan brevid resebyrån som vi brukar använda. Jag åt lax precis som förra gången. Jättegott och det får en att sakna laxrätterna som jag brukar laga hemma i Sverige.

Väl hemma blev det taekwondo med Alexander och lekrummet med de övriga två innan vi gick hem för middag tillsammans hemma. 

onsdag 14 september 2011

Lugn söndag med poolvisit

På söndagen tog vi det lugnt, dvs vi åkte inte iväg någonstans. Dock blir barnen rastlösa så jag och S tog hela skocken till poolen för att leka i lekparken då det var ganska bra väder och inte regnade. Det hela slutade med att alla barnen badade även Alexander som i vanliga fall är en badkruka.

Alexander i poolen

I rutchkanan.

Med kompisarna B och N hade Alexander jättekul
Som mamma får man improvisera och det blev bad i kalsongerna. B, A och indiska kompisen N åkte och åkte om och om igen i rutchkanan. Måndagen bestod av träning och shopping av matvaror. Jakten på smör och grädde fortgår och än så länge har inget Flora paket kommit in i kylskåpet.

Shopping på tredje våningen

På lördagen (läs 27/8) så tog vi oss ner till stan, vi ville köpa en ny dvdspelare då våran gamla givit upp. Förmodligen alla strömavbrott som gjort att den pajat, trots att vi har den inkopplad på UPS för att förhindra det värsta strömavbrotten.

En vanlig syn innifrån bilen på trafiken.

Sebastian inne i dvd-shopen.

Alexander

Roger och Manju som översätter åt oss.

Utsikten från tredjevåningen ner på röran nedanför.
Sagt och gjort, vi tog bilen ner och började med en lunch på Hard Rock Cafe. Olivia följde också med och det är alltid en utmaning att äta på stan med tre småbarn. De har en tendens att hetsa upp varandra och busa och springa runt.

Vi åt i alla fall goda köttbitar och barnen korv respektive hamburgare. Sedan bar det av till elektronikmarknaden som vi varit på förrut, den är verkligen indisk men trånga gränder och vrår och motorcyklar, bilar och rickshaws och kor och smuts och det ständiga larmet som vid det här laget knappt märker av. Dock när vi skulle ta oss upp till tredje våningen för att kolla in de regionsfria dvderna (vi vill ju kunna spela alla våra svenska dvdfilmer här i Indien) så tyckte vi att det var lite väl magstarkt, särskilt som vi gick förbi en bajskorv på vägen. Ja ja, barnen tog det med jämnmod även om jag bar Olivia. 

Svensklunch Oriental Spice.

Jag och A satte oss i bilen tidigt för att hinna med ett bokhandelsbesök samt klänningsförsäljning. Tyvärr så har trafiken i Bangalore blivit sämre sedan i våras, främst beroende på alla vägbyggen och metrobyggen i stadstrafiken, men även pga att det förmodligen blivit fler bilar. Sagt och gjort vi åkte till bokhandeln först för att leta kurslitteratur men även annat.

Jag köpte guideböcker om Dehli och Indien för att ha när vi får besök under hösten. Vi kommer få tre besök. Rogers syster och bror (M och K) och innan dess kommer faktisk Ms barn H som är våra barns kusin. Han skall resa jorden runt och passar på att hälsa på oss i Indien. Skall bli jättekul. Sedan lagom till jul kommer mamma och pappa. Skall bli så himla roligt att träffa alla här på plats i Indien så jag kan visa hur vi bor och bjuda på god indisk mat och visa hur livet är här i Indien. Det blev även ett antal skönlitterära böcker, som jag dock inte hunnit påbörjat ännu då jag har kommit igång med mina kurser nu.

Försenade som vi var skippade vi klänningsförsäljningen och åkte direkt till svensklunchen (25/8) som denna gång var på en asiatisk restaurang Oriental Spice. Det har kommit ganska många nya svenskar hit till Bangalore, främst ifrån Volvo men även från H&M. Jag satt brevid den enda killen på svensklunchen som var respektive till en hitflyttad H&M anställd. Kul att även killar är medföljande och sedan åt vi jättegod mat så att magen stod i fyra hörn. Så himla gott.

Efteråt hade vi tänkt shoppa lite mera men Nannu ringde och sa att Olivia hade feber och inte ätit på hela dagen. Jag och A fick bråttom, men vi hann besöka en jättetrevlig affär där jag köpte en jättefin lampa som hänger i hallen och förgyller vår vardag. Kort kommer senare.

Fredagen bestod av att träna och ta emot barnen och gå på massage och sedan förbereda middagen innan Roger kom hem.

torsdag 8 september 2011

Lunch på Toscano

Jag och A (E) brukar ha lunch åtminstone en gång i veckan ihop. Idag (läs 24/8) hade vi bestämt oss för att äta på Toscano. Så gott och där går det lite fortare att få maten än på klubbhuset. Även A (W) var med denna gång.






Morgonen började med ett träningspass, jag försöker träna tre gånger i veckan och känner mig jätteduktig. Oavsett jag åt en god lunch (köttbit) och hade jättetrevligt ihop med tjejerna.

Avslutar med lite blommor från gatorna här inne på området.

tisdag 6 september 2011

Korruptionsdemonstrationer...

Under hela senare delen av augusti har det förekommit demonstrationer här i Indien angående den kommande korruptionslagstiftningen. Korruptionen är stor i detta fantastiska land och det försöker man råda bot på. Dock har politikerna lite olika syn på hur. En numera väldigt känd Indier Anna Husare har hungerstrejkat för att förmå politikerna att skärpa lagstiftningen på en rad områden, bland annat att den skall gälla alla oavsett position i landet.

Dålig bild på demonstrationståg i Whitefield med bla skolbarn
Läs mera om detta på denna blogg, bland annat detta inlägg och detta. Vill man veta mera om vad som händer här i Indien kan man läsa denna blog med behållning.

Oavsett, när jag på tisdagen snurrade runt för att leta grädde och smör (som jag fortfarande inte har hittat) så såg jag en liten demonstration utanför bilfönstret... Kändes roligt att se den på nära håll...

Favorit i repris

Lördag och vi ville hitta på något roligt för barnen efter denna första korta skolvecka. Vi packade in oss alla i bilen (även Olivia) för att åka till tekniska museumet för att denna gång försöka avverka de våningsplan vi inte hann med förra gången. Barnen var eld och lågor eftersom de gillade verkligen att vara här förra gången.

Indier som tar kort på främst Olivia, vanligt förekommande i Indien.

Alexander i björnkostym

Sebastian en tiger?

Alexander i spegellabyrinten, väldigt uppskattad av barnen

Mönster med hjälp av tusentals"pinnar"

Avslutande lunch på the only place
Vi började på våningsplan 3 och vi hann med de våningar vi inte hann med förra gången. Barnen sprang runt och tryckte på knappar och vände och vred på allting och det var tillåtet, även Olivia hade roligt även om alla ville titta på henne också och ta kort och hälsa etc. Olivia är dock ganska luttrad vid det här laget och hon tar det hela med ro, det är nog mest jag och Roger som tycker det är jobbigt och bland säger vi nej när ett helt gäng med indier vill lyfta henne och ta kort och gulla.

Vi avslutade det hela med att äta goda köttbitar på restaurang "the only place" , de har väldigt bra rykte om sig att kunna servera väldigt gott kött. Ryktet stämde även om vi fick lämpa Olivia hos Manju då hon inte ville sitta still en minut...

Mätta och glada vände vi hemåt..

Träningsdebut på väldigt länge...

Dagen efter barnen börjat skolan (19/8) den första dagen utan tre barn hemma så hade jag bestämt mig för att börja träna. Det finns ett träningspass som börjar kl 9.30 och det passar mig ganska bra. Manju är nästan alltid tillbaka vid 9 och jag kan be honom passa Olivia tills Nannu kommer strax efter 9 - 9.30.

Sniglar i massor

Olivia leker på grabbarnas rum

Äkta avocadoträd, kolla in avocadon som hänger i
trädet som de missat att plocka ner.

Samma träd lite längre ifrån.

Så här fina blommor växer som klängväxt på grannens garagetak...
Så på med träningskläder och träningsskor och knalla mot ett aerobicspass. Jag var rätt nervös för jag har typ inte tränat seriöst sedan Alexander föddes, visst har jag tränat men väldigt sällan och inte riktiga pass.

Så himla roligt det var även om jag hade stora problem ibland att få fötterna att repetera det som ledaren gjorde. Att det dessutom var ett antal andra svenska vänner där på passet med mig gjorde inte saken sämre. Nu har jag lite träningskompisar och jag känner av pressen om man inte går dit. (på ett positivt sätt) Jag har lite svårt annars att motivera mig, men i gruppträning sådär så tycker jag att det är roligt. Dock hade jag träningsverk hela helgen efteråt...

När jag kom hem ifrån träningen så låg det fyra avocados hemma ifrån grannen, jag tog genast kameran och fotograferade det första avocadoträd jag sett IRL, kan ni fatta det har funnits där hos grannen hela tiden men jag har inte vetat. Så himla häftigt med alla träd, växter och blommor som finns här... 

Skolstart och OWC coffeemorning

Så kom äntligen den efterlängtade skolstarten. (18/8) Den kunde dock ha börjat lite bättre. Regnet fullkomligt öste ner när vi skulle gå till skolbussen och trots att vi alla tre hade var sitt paraply så blev åtminstone jag och Olivia väldigt blöt. Det hela blev inte bättre av att jag hade alla tre barnen med mig då Roger var tvungen att åka tidigare eftersom jag skulle ha bilen för att möta upp i klassrummet. Som tur var det inte kallt på samma sätt som det kan bli i Sverige när regnet fullkomligt öser ner.

Ny bekantskap på OWC Coffeemorning

Olivia i lekrummet under taekwondon

Olivia igen i full fart.

En stolt liten treåring på väg till sin första skoldag i ösregn.
Det var ju Sebastians första skoldag och eftersom han bara är tre var jag lite nervös över hur han skulle reagera. Dock har han väldigt länge längtat efter att få ta skolbussen och det var en lycklig liten kille jag följde upp i bussen och pussade adjö och satte på bussbälte.

TISB har detta år införskaffat helt nya bussar med AC och bilbälten och bra säten. Det var väldigt skönt för i April-Maj är det väldigt varmt att åka buss i detta land. Dock bör man kanske inte köra ACn på fullt när det spöregnar, dock är det typiskt indiskt har man en AC skall man använda den. Ja ja...

När bussen ganska försenad lämnade Palm Meadows sprang jag hem för att snabbt byta om då jag var dyblöt och Olivia också. Jag satte mig i bussen för att ta mig till TISB för att möta upp i klassrummen och se att barnen kom in på ett bra sätt. Precis när jag med andan i halsen anländer ser jag båda barnen komma gående ifrån bussen.

Jag följde med Sebastian först då han hade sin allra första dag, dock så sprang han direkt in i klassrummet och började leka. Jag lämnade lite papper och ropade sedan adjö till Sebastian och då kom han springande och pussade mig och snabbt sprang han tillbaka in och började leka. Så himla stolt man kan vara. Jag hade inte behövt oroa mig.

Sedan över till Alexanders klassrum där jag sa hej då till Alexander och sedan bar det av till Palm Meadows igen. Jag och A skulle åka ner till OWCs coffemorning efter att jag lämnat Olivia med Nannu.

Jag hämtade upp A i god tid strax efter nio, sedan följde den värsta bilfärden ner till Leela Palace sedan flytten hit. Det som på helgerna tar ca 20-30 minuter och vardagar ca 50 minuter tog denna dag 1 timmer och 30 minuter. I Sverige hade jag hunnit från Västerås och mer än halvvägs till Gävle i Sverige.

Det var regnet som gjorde att Bangalore hamnade i trubbel i trafiken, när vi dessutom tog en genväg som visade sig ha en lastbil i diket så endast en fil var öppen gjorde inte saken bättre. Läs As story här, eller Ns story här, eller Fs story här om samma dag.

Vi som åkt tidigt hann i alla fall fika lite och prata om sommaren som varit innan de stängde kl 12.00, men en del andra han i princip bara dit för att se att det stängde. Tanken var att jag och A skulle luncha efteråt och sedan skulle jag hem för att möta grabbarna vid bussen. Jag fick tänka om, hungrig som få satte jag mig i bilen för att åka hemåt. Det går liksom inte missa att hämta barnen första skoldagen. På vägen hem gick det dock fortare så jag hann faktiskt slänga i mig en kycklingwrap på MC donalds innan jag hämtade två trötta och glada killar på bussen.

Samma dag var det dags för Taekwondo för Alexander igen och de övriga två och jag gick till lekrummet.

Rörmokaren kom också för TREDJE gången och denna gång lyckades han med att få gejseruppvärmda vattnet direkt till duschen, eftersom våran soluppvärmning på taket fungerar sämre nu under monsunperioden så hade Roger i ett antal mornar fått duscha kallt eller femminuters dusch nere. Denna tredje gång kom det två rörmokare och då lyckades de tillsammans komma fram till vad som var fel. Fråga mig dock inte vad problemet var.