fredag 21 oktober 2011

Prinsessa för en kväll...

Så kom kvällen jag och A hade längtat till, hon och jag hade laddat genom att varit ute på shoppingturer och  provat ut min sari, dessutom hade jag och Manju varit på smyckesjakt och vi hade bokat in vännen H som håruppsättare, i väntan på FRRO besök hann jag springa bort till klubben och fixa naglarna.

Kvällens bild, jag med min hennamålning.

Stiliga nybilvna 23-åringen H

Posering hemma innan avfärd, visst var vi tjusiga, A, F,
Roger, jag och kusin H.

Visst hade Roger stiliga skor

Tjusigt värre.

Jag och A nedanför trappan på Leela.

Vi skippade hattarna men skorna var väl fina på alla tre...

Så här fina naglar hade A, det skall jag också
ha nästa gång.

Fantastisk ljuskrona i matsalen där vi åt.

Kvällens bild nr 2, A förklarar något för Roger.

Vår indiska fd granne S.

H med sin trevliga bordsgranne som tyvärr var gift :-)

Jag och min älskade man hade en trevlig kväll utan barnen...

A och T

Hemma innan avfärd

Utanför på väg i bilen...

Hs fantastiska håruppsättning bakifrån.

Och framifrån.


Jag och A poserar som två prinsessor.
H, barnens kusin, som kom onsdagen innan hade inhandlat kläder eftersom han skulle med på torsdagen, jag och Roger handlade kläder till honom helgen innan vi åkte till Goa. H hade dessutom sin 23:e födelsedag denna dag så det blev ett ståtligt firande på 5-stjärniga hotellet Leela Palace.

Hur som helst redan kl 4 anlände F och A för att ladda upp med  lite fika och få hjälp av H (svenska) och Nannu med våra kläder och hår. Vi fnissade och kände oss förväntansfulla, så himla roligt det var hela grejen.

När väl H var klar med våra hår så tog Nannu vid med att fästa våra fina Saris på våra kroppar, tror att jag hade 6 säkerhetsnålar på mig för att den skulle sitta säkert under hela kvällen och det gjorde den. Lite krångel när man skulle på toa dock. Väl klara så tog vi kort på oss alla utanför vårat hus i dagsljuset och sedan satte vi oss i bilen med Nannu som barnvakt till barnen och vi med en flaska bubbel och chips. India Night here we come. Vi anlände aningen tidigt (nu för tiden måste man åka i god tid man vet aldrig hur lång tid det tar) så vi tog en extra sväng för att inte vara först på plats.

Väl där så ställde vi oss i kön för att ta våra fotografier som ingick i biljettpriset sedan var det mingel och gratis i baren fram till 20.30 men det visade sig att det var gratis hela kvällen. Inte oss emot. I alla fall så minglade vi runt i mottagningsområdet och efter dryga året så känner man en del personer så där lagom ytligt :-), vi träffade bla en fd granne till oss som flyttat ut ifrån PM. Svenskar då, endast en svenska till bland 300 gäster och ett par danskor. Men det var bara roligt. Vi köpte lite lotter eftersom hela kvällen var en välgörenhetsgala för att skramla ihop pengar till OWCs alla välgörenhets objekt.

De serverade fantastiskt goda mumsbitar på pinne som man tog till drickat och jag passade på att göra en hennamålning på höger handen. Kände mig så himla indisk att jag ville prova. Dessutom övertygade hon mig att det inte fanns något allergiframkallande i hennafärgen. Hon var duktig och en vecka senare så sitter det fortfarande kvar även om den har bleknat något och ingen allergi så långt ögat når.

Sedan blev det middag och under middagen var det mannekänguppvisning och sång och dans samt prisutdelning. Tänka sig vi vann en middag för fyra på ett nyöppnat hotell och dessutom en massage och jag tror A vann en ansiktsbehandling. Kändes som vi gick med vinst. Maten var indisk och god även om jag ätit bättre så var det länge sedan jag hade så trevligt.

Hem i bilen så var vi glada och skrattade och hade så himla roligt och jag kunde slappna av då jag visste att kära H skulle komma och hjälpa till med barnen dagen därpå så att jag skulle kunna vila dagen därpå. (Tack så himla mycket, guld värt) En kort efterfest blev det och sedan fick Nannu hjälpa mig av med Sarin innan sänggående. Så himla lyckad kväll och jag tror även H och F och Roger hade trevligt, de var rätt skeptiska innan.

onsdag 19 oktober 2011

Plugga, FRRO och förberedelser...

Veckan efter Goa-resan så pluggade jag på mina inlämningsuppgifter som jag inte blev klar med och sedan ägnade jag veckan åt att förbereda inför Hs ankomst (Rogers systers son H just fyllda 23 år) samt inför india night som innebar lite fixande då vi skulle ha indiska festkläder på oss med allt vad det innebar.

Olivia på Mc Donalds på Hyrdrabads flygplats, personalen
gav henne glass  som vi inte betalade eller hade
 bett om och nyfikna indier tar kort på henne samtidigt.
Så här ser det ofta ut när vi är ute med henne. 

H och Alexander på kaffet där vi tog en fika medans vi väntade på
papper ifrån FRRO, Alexander hade beställt sin smoothie helt själv
på klingade engelska. Vilken skillnad mot för ett år sedan,
då kunde han inte ett ord.

Det tog ett tag men sedan vågade hon sitta i kusinens Hs knä...
Hon var skeptisk på torsdag morgonen då fel person satt på pappas
plats vid frukostbordet.

På partyt hos H och F så fanns det Xbox till smågrabbarna,
Sebastian fick titta på film på bärbara datorn...

Nya svenskar var där på partyt, här S med sin dotter.

Värdinnan för kvällen, fina H...

A hade fina blommor med sig till H.
Till råga på allt så skulle vi besöka FRRO och förlänga vårat visum men först var vi tvungna att ändra adress. På våra papper stod adressen till hotellet vi bodde på de tre första veckorna vi bodde här i Indien. På tisdagen hade jag tänkt plugga men blev shanghaiad av mina vänner för massage och lunch. Läs mera här.

Onsdagen så skulle jag också plugga men fick ägna dagen åt att fixa lite hemma eftersom vi varit i Goa så fanns inte allt hemma och det var allmänt stökigt, dessutom skulle jag fixa foton på mig och Olivia, mina kort var slut och Olivias kort duger inte längre då hon var för mycket bebis på korten. Hon är ju över ett år nu och på de korten var hon inte mer än en månad på korten.

Natten mot torsdagen satte jag mig i bilen för att möte Rogers systers son H som skall åka jorden runt som backpacker och han ville vara hos oss som ett ställe på väg. Ni kan följa hans resa här. Hans flyg var försenat men till slut kom han och han och jag åkte genom natten hem mot bubblan Palm Meadows och han översköljdes av intryck och jag fick flashbacks ifrån när vi var här på previsit och fick sin första riktiga dos av Indien i bilen till hotellet.

På torsdagen skulle då jag och Roger åka till FRRO för att ändra adress men vi fick åka hem igen med oförrättat ärende då det visade sig att företaget hade missat ett dokument som vi behövde för att kunna ändra adressen. Men jag och Roger fick i alla fall betalt Dehli-Agra-Jaipur resan som vi skall göra tillsammans med Rogers syster och bror som snart kommer på besök. Vet inte om vi är galna som skall göra en sightseeing resa med tre barn under 6, men vi är fyra vuxna som får hjälpas åt. Hur skall vi annars kunna se Taj Mahal, vi kan bara inte åka hem utan att ha sett det.

Fredagen blev således en hel dag på FRRO och Hannes hängde på för att få lite inblick i Indiens byråkrati. Hur som helst blev det inget nytt visum men däremot en ändrad adress. Jag och Roger måste dit igen med alla tre barnen när han är tillbaka ifrån Sverige. Hannes tog en promenad medan han väntade på oss och fick sin resa till Dehli bokad. Vi kom hem till Palm Meadows så att vi kunde få en sen lunch på klubben efter ett surrealistiskt besök hos polisstationen för att kunna få ändrad adress.

På kvällen var vi bjudna på middag hos en av våra nyaanlända vänner H och F med dottern F som brukar hjälpa till med barnen när Roger är bortrest eller jag måste plugga på morgonen innan Nannu eller Manju har dykt upp.

Vi anlände dock lite sent för några klåpare till hantverkare inte ville bli klara, jag hade äntligen fått tag på någon som kunde fixa sorgkanterna på våra golv i badrummen som sett för d-liga ut. De hade lovat att vara klara i tid, men inte då.. Middagen vart väldigt lyckad och vi kom hem mätta och nöjda.

tisdag 18 oktober 2011

Mina härliga pojkar...


Sköna dagar i Goa med goda vänner...

Första veckan i oktober så hade vi bokat in en semesterresa då barnen var lediga en hel vecka ifrån skolan och Roger också hade ett par dagar ledigt. Vi tog flyget till semesterorten Goa och bodde där under ett par dygn.

Alexander dyker i poolen efter sina ringar.

Härlig bild på härliga människor...

Kväll vid stranden.

Olivia med pappa vid stranden.

Sebastian gillade sanden.

Krabbhål, tror jag.

Alexander i sanden med pappa

Alla tog kort och gullade med Olivia som vanligt och hon tar det hela med ro.

Barhäng i den inbyggda baren i poolen...

Olivia gillar juice, själv har jag annat i glaset...

Coola pappa med Olivia

Sebastian

Alla barnen hade sandorgie 

Solnedgång i solstolarna

Livet är härligt i Goa tyckte Olivia

Liksom Sebastian

Solnedgång i Goa.
Vi spenderade dessa härliga men delvis jobbiga dagar mest i poolen. Poolen var varm och man kunde ligga i stort sett hela dagen utan att börja frysa och vi hade ett pass i poolen på förmiddagen gick in och vilade med Olivia som måste sova och sedan lunch och sedan hade vi ett till pass i poolen på eftermiddagen och på kvällen så gick vi ner till den riktiga stranden då det var för varmt att vara där under dagtid med framförallt Olivia då sanden blev väldigt varm och hennes hur är så babyvit.

Den jobbiga biten var att hålla rätt på tre ungar samtidigt i poolen men med hjälp av våra vänner familjen E så underlättade vårat jobb betydligt då de hjälpte till väldigt mycket att hålla reda på våra tre små knoddar som alla gillar att bada men ingen av dem kan simma speciellt bra även om Alexander är på god väg.

Han var nog mera under vattnet än över, mot slutet av vår vistelse så kunde även Sebastian dyka med hjälp av cyklopet så från och med nu kommer båda två vara mer under än över vattenytan.

Stranden var fin och folktom förutom under kvällens sista timmar men någon direkt trängsel var det inte men det kan ju bero på att det var lite försäsong, den stora peaken är under november och december i Goa.

Den andra utmaningen var alla måltider i restaurangmiljö, även om det var buffe så tar det tid att hinna hämta mat till tre små och hinna med att få i sig någon mat själv. Men jag är glad att vi åkte dit, man behöver pauser och det var roligt för barnen att komma iväg och bada och bara vara.

Hemresan gick inte så bra då vi kom lite sent till incheckningen pga bussen lämna för sent ifrån hotellet och när vi skulle checka in så var våra biljetter borta. Dvs någon annan hade fått våra confirmerade biljetter. Så gör man inte mot en tre barnsfamilj. Oavsett så istället för att komma hem vid sextiden så kom vi hem vid halv ett på kvällen efter att ha spendera alldeles för mycket tid i Goas flygplats och sedemera även Hydrabads flygplats, allt detta dessutom på min födelsedag.

Kingfisher gav oss med andra ord nya biljetter men till förfärliga tider och det är inte speciellt kul med tre barn på flygplatser men vi försökte se det som ett äventyr och jag tror att barnen hade kul delvis men roligare saker kan man ha för sig.

Sista veckan i september...

Veckan började med att vi hade lunch ihop med ett gäng svenska tjejer för att diskutera pensionsplaner för personalen. Har fortfarande inte bestämt mig för hur vi skall göra. Jag vill i alla fall hjälpa till att skaffa ett id-kort och bankkonto till Nannu innan jag åker hem.

God mat på svensklunchen på Jalsa

Alexander lyssnar på sin lärare under graderingen.

Upp till bevis.

Fördrink på balkongen på våran middag.

Söta A, F och H ...

Självklart hade jag fina blommor när vi hade gäster.

Olivia och jag på kvällen, min lilla prinsessa.

Middag vid vuxenbordet, med ny
duk och tillhörande tabletter
och servetter.

Mina gäster hade med sig jättefina blommor till oss.

Shoppingfynd jag kopierat av A, tack så mycket...
Jag hade inlämningsuppgift 2 att lämna in i  båda mina kurser och jag med hjälp av familjen S lyckades lämna in dem i tid. Både F och H hjälpte till, tack så mycket. På onsdagen så mådde inte Olivia speciellt bra hon hade samma andningsproblem som Sebastian brukar ha och vi fick åka med henne till läkaren och få behandling samt förebyggande medicin. Håll tummarna att hon inte kommer ha det lika ofta som Sebastian. Hon blev bra efter ett par dagar och jag tror att det blev aldrig så allvarligt som det kunnat bli eftersom vi vid det här laget känner igen symptomen på detta och kunde agera i tid.

På kvällen var det dags att träffa experten på Nannus dotters medicinska problem och hon fick ytterligare ökad dos och lite migränmedicin.

På Torsdagen så var det dags för denna månads svensklunch och denna gång var det jag som arrangerade det hela. Jag hade bokat Jalsa en jättegod indisk restaurang här på denna sidan av stan i närheten av PM. Dvs det tar bara ca 20 minuter dit istället för dryga timmen. I alla fall numera är vi närmare 40-45 svenskar på listan och det gjorde att vi lyckades vara 24 stycken trots att väldigt många inte kunde komma.

Maten var så himla god och jag hade jättetrevligt. Skall definitivt ta Mamma och Pappa och K och M dit när de kommer. Alexander hade taekwondo gradering dvs han skulle få gult bälte och det gick väl så där med nöd och näppe erhöll han sitt bälte. Får se hur länge han kommer fortsätta, jag är glad att han hållt på så pass länge som han faktiskt gjort.

På fredagen hade vi bjudit in ett antal svenskfamiljer för middag och Nannu och jag och Stella ägnade stora delar av dagen att förbereda inför kvällens festligheter. På förmiddagen hade jag ett telefonmöte med min chef hemma i Sverige. Känns så himla långt borta jobbet men jag saknar det faktiskt.