torsdag 8 december 2011

Oändligt pluggande...når sitt slut...

för denna gång...

Ända sedan M och K åkt hem så har jag nästan varje dag suttit mellan 8-12 och pluggat. Jag har skrivit PM ihop med en annan person som befinner sig i Thailand och den uppsatsen är klar och inlämnad och vi har fått tillbaka lite kommentarer ifrån opponenterna. Jag har även lyckat lämna in och fått godkänt den sista inlämningsuppgiften i samma kurs. Målet är att få klart den kursen innan jul...

Pappa i somras med Olivia en dag i badviken..

Mamma och Pappa hemma hos Å och B på kalas.

Mamma och Alexander en fantastisk svamppromenad i somras,
utan så mycket svamp men med fint väder och fin natur.
Jag har också försökt avsluta uppsatsen i den andra kursen, men jag inser idag att jag inte kommer hinna klart innan mamma och pappa kommer på söndag. Jag har sammanfattning, analys, och resultat kvar samt slutjusteringar och allmänna rättningar kvar. Dessutom en inlämningsuppgift... Ja ja, jag har i alla fall kommit långt och jag får helt enkelt avsluta efter jul och nyårshelgen. För nu har barnen kommit hem och mitt huvud är fullt av allt för mycket plugg.

Nu skall jag istället koncentrera mig på familjen och den stundande julhelgen och nyårsfirande. Idag skall jag åka och handla inför helgen och mamma och pappas ankomst. Imorgon blir det ett besök på TISB och kulturellshow på förmiddagen samt massage på eftermiddagen som jag redan nu längtar till och sedan en god fredagsmiddag ihop med familjen.

Lördag skall vi på fest hemma hos familjen E, de har en försenad 40-årsfest för F som fyllde i våras  :-) Natten mot söndag kommer då dagen som hela familjen räknat ner till, jag åker och hämtar Mamma och Pappa på flyget. På söndagsmorgonen till frukosten kommer vi tända det tredje ljuset inför julen och mysa ihop med allehanda godsaker från Sverige och med mormor och morfar (till barnen).

Veckan därefter skall jag och Mamma och Pappa göra Bangalore, hälsa på barnen i skolan på två olika dagar och tillfällen så att de får se klassrummen och träffa deras lärare och kamrater. Sedan skall vi förhoppningsvis hinna handla lite julklappar, baka ett par kaksorter och julgodis och planera inför julen och beställa julskinka. Tre härliga veckor skall Mamma och Pappa vara här och vi skall försöka hinna med så mycket som möjligt. Även om syftet är att de skall träffa barnen också.

Jag vill också ha en kväll då bara jag och Roger går ut medans Mamma och Pappa är hemma med barnen.

Ja ja, roliga kommande tre veckor. Skall försöka uppdatera bloggen lite oftare också eftersom jag förmodligen kommer ha mera ork på kvällarna.

Välkommen Mamma och Pappa och julstämningen...

måndag 5 december 2011

Commercial street och russel market.

Innan vi åkte till Dehli så ville vi hinna med ett besök till Commercial street och Russel Market och se lite äkta Indien och äta god indisk mat. Vi åkte ner och vi gick runt i vimlet, som vanligt mycket och många intryck och jag visade sura damen som säljer jättefina överkast och kuddfodral etc samt jag visade små hålen där jag köpt otaliga klädesplagg vid det här laget.

Indisk grafitti, vet inte men jag tycker det är fint jag...

Indisk skolbuss för militären, ser lite groteskt ut dock tycker jag.

Det regnade rätt mycket den dagen också när vi
väl var hemma igen.
Vi gick sedan vidare till Russel market för att känna alla dofter och se all fantastisk frukt och smuts för den delen samt blommorna och människorna. Vi hade roligt och jag tror att de fick en bra bild av hur det kan se ut i Indien en marknadsdag.

Då skall ni veta att vi åkte ner en vardag då alla jobbar, inte en söndag då alla andra kan vara lediga och också vara där. Visserligen har jag bott här i över ett år men jag är fortfarande lite svårt för allt folk, varför skall jag då befinna mig där en dag då det är massor av det :-)

torsdag 1 december 2011

Ännu en film...

Tyvärr blev inte filmen med Sebastian tillräckligt kort så därför får ni ingen på bara honom..
Nästa gång....

Barbapappa fan...

1 december snart kommer..

mamma och pappa eller mormor och morfar som barnen skulle säga..

Tills dess. Håll till godo med dessa videosnuttar på barnen..

Längtar....