torsdag 18 april 2013

Summercamp för barnen...

Denna vecka och nästa så har barnen ledigt ifrån TISB, vad göra. Vi hade inga planer på att resa någonstans då vi båda jobbar. Men ha barnen hemma hela dagarna utan någon som helst aktivitet fungerar inte.

Tur att bästa grannen har barn i samma ålder och lovade ta med mina barn på summer camp (skickar dock med min chaufför). Barnen har underbart roligt och idag när det inte var något summercamp så deppade i alla fall Sebastian, de åker visserligen länge i bil men väl framme så har de golflektioner (barnnivå) och sedan simlektioner och pyssel i ett lekrum, de har dessutom fått åka golfbil (en höjdare tycker Sebastian). Olivia gråter på morgonen när hon inte får åka med.

Ska få bilder ifrån J imorgon så då kanske jag lägger upp lite bilder ifrån bästa summercamp.

Imorgon så är det sista dagen för Olivias summercamp, skall åka till ett annat ställe och anmäla henne för ytterligare några veckor summercamp, annars skulle hon inte ha någonting förrän i juni, det håller inte. Hon blir för uttråkad.

Olivias kompis A och M ifrån Khel skall också på samma ställe så det blir toppen, i höst börjar hon TISB så då kommer det bli enklare för då har de samma lov hela tiden. Allt blir enklare då.
Just nu längtar vi till regn ibland, så här regnade det när M & K var på besök. Alexander ser så liten ut...

Sitter inte vid min vanliga dator så jag måste nog vänta med att lägga upp bilder...

I morgon är det fredag och helgen skall jag se hur mycket Sebastian och Alexander lärt sig på simlektionerna...

söndag 14 april 2013

Badhelg...det behövs i värmen...

Fredag var det jobb igen, har väldigt mycket att göra på jobbet och eftersom man jobbar mot norden så tenderar man ha möten på eftermiddagen. Vi ligger ju just nu 3½ före svensk tid och det gör att tidiga möten i Sverige tenderar bli precis när det är dags att gå hem.

Jag har lyckats komma hem sent många dagar i rad så jag har haft dåligt samvete... Men men jag skall skärpa mig och boka om möten.

I alla fall så just nu är det väldigt varmt, så varmt att man knappt kan tänka om man går ut mellan 10-17, det enda som går bra är att bada i poolen. I fredags gick Alexander och Sebastian på lov i två veckor och eftersom vi inte åker bort gäller det att hitta på saker med barnen.

I alla fall så älskar alla barnen att bada och poolen ligger ett stenkast bort, oftast har vi den helt för oss själva, men just nu kommer även de indiska barnen och badar, antar att de nu tycker det är tillräckligt varmt i poolen :-)

I alla fall så håller Sebastian på att lära sig att simma utan vare sig puffar eller flytväst som vi har använt oss av för att han skall kunna vara på det djupa utan att man måste passa honom hela tiden, men den senaste veckan har han kunnat förflytta sig två-tre meter utan att man måste hjälpa honom, det ser ut som han skall drunkna men det gör han inte. Precis som Alexander såg ut när han lärde sig simma.

Nästa vecka har de simlektioner på summercamp så jag hoppas att han lyckas lära sig ännu mera med proffshjälp. Tyvärr kommer jag inte kunna se när han gör eftersom jag jobbar men jag får väl studera framstegen här hemma kvällstid och nästa helg.

Jag har i princip badat med barnen hela helgen känns det som, men jag har även hunnit med en massage och fixa naglarna.. Barnen har lekt med olika kompisar och haft en bra helg på det hela taget.

Det är konstigt det där med vad man vänjer sig vid, hemma i Sverige fixade jag naglarna innan jag gifte mig men annars har jag typ aldrig gjort det, dock här så går man omkring barfota hela tiden samt att alla andra har perfekta naglar så jag har vant mig vid att fixa åtminstone tånaglarna.. Lyxigt och inget jag kommer kunna unna mig hemma i Sverige.

I övrigt längtar jag hem till Sverige och kylan, nu är det inte länge kvar, åker hem till mor och far veckan innan midsommar. Skickar många varma kramar till kyliga Sverige...



torsdag 11 april 2013

Ugadi firande...

I Indien har man alla möjliga festivaler och högtider utan förvaring och mitt i veckor och sedan är det vanlig business igen. Antar att det blir så i ett land där typ hela världens olika religioner finns i ett och samma land mixat och utsmetat överallt.

I alla fall Ugadi är nyårs afton för en viss del av Indien. I alla fall inget man direkt har någon närkontakt till som svensk. I alla fall kontoret var stängt för både mig och Roger och Olivia hade inget summercamp. Dock så gick Alexander och Sebastian i skolan som vanligt. Så vad göra, upp i ottan och skicka iväg dem till skolan och sedan gick jag och Roger upp och la oss igen för en lite längre sovmorgon.
Fajitaspizza, ny favorit...

Spenderade nästan 2 timmar vid poolen med Olivia och
Sebastian idag,  På bilden ser ni  Alexander och Sebastian
vid ett annat tillfälle vid poolen på vårat område.

Olivia väntar på mat, Mamma jag fryser...
AC på resturangen, gissa var hon hamnade. I mitt knä...

Dagens fynd, en ny handväska av märket Holi.

Som tur var jobbade Alice och hon tog hand om Olivia tills vi gick upp. Jag beslutade att dagen skulle spenderas i ett shoppingmall i närheten av Rogers jobb, Phoniex. Jag och Olivia fick en trevlig shoppingtur och en god lunch. Fick en ny favorit pizza, Fajitas pizza med guacamole och cream fraishe till.

Efter det fick Olivia stanna i bilen med Anand efter ett blöjbyte och jag gick en snabbvända till för att shoppa lite till. Fick lite nya arbetskläder och Olivia som växer så det knakar fick lite nya kläder samt att jag äntligen hittade en handväska som jag föll för. Väldigt Indisk men rolig och fin och i läder så den kommer hålla. Ni vet jag byter inte i första taget och har inte drivor av handväskor hemma  liggandes...

Väl hemma igen så tog jag Sebastian och Olivia till poolen, det enda som går att göra utomhus just nu är att vara i poolen, det är fruktansvärt varmt, man skulle tro att man var van vid värmen denna tredje vår här i Bangalore, men i år är det verkligen väldigt varmt. Jag och barnen spenderade nästan två timmar i poolen och sedan gick vi hem och tog det lungt. Inget jobbat idag och det är väl bra då man inte bör jobba när man är ledig.

Imorgon tar vi nya tag igen och sedan är det helg... Kort vecka kan man verkligen säga.

Hur som helst så kommer Alexander och Sebastian ha lov i två veckor, eftersom vi inte planerar att åka någonstans denna gång (de två tidigare åren har vi åkt till Orange county denna tid på året) så har jag och en granne på området fixat summercamp för barnen.

Tanken är att de skall åka ut till den fina golfbanan i närheten av Nandhi hills som jag just nu inte kommer ihåg namnet på, men det är samma ställe som H och A och jag åt på efter vinprovningen förra året.

Där skall de stora barnen (Alexander och granntjejen I) få någon form av lekgolfträning och sedan skall de också få simlektioner. Alexander behöver få till hur man andas när man crawlar för att få till tekniken. De små barnen (Sebastian och grannkillen E och lite Olivia) skall också ha simlektioner och de skall kunna leka och ha roligt där och slippa vara i huset hela tiden.

Dessutom har svenskgänget börjat med lekträffar på måndagar, så måndag lekträff, tisdag, onsdag och fredag summercamp. Tror att det blir jättebra. I alla fall blir det mindre stress och de är lite tröttare på kvällarna när det är dags att sova.

Olivia kommer dock inte ha något dagis när maj börjar eftersom de stänger och öppnar först i Juni och hon börjar på TISB i höst (ja jag vet galet men hon blir 3 i sommar, kan ni fatta våran lilla bebis) så jag tänker inte betala för bara några få veckor. Hon får vara hemma med Nannu och åka till kompisar istället.

I alla fall en härlig dag med våra härliga barn...

Kram på er alla...


tisdag 9 april 2013

Nystart?

Har haft dåligt samvete länge för bloggen, vet att familj och vänner vill se bilder på barnen och höra om livet här. Men jag var less på att skriva bloggen och längtade efter att börja jobba.

Nu har jag börjat jobba och är varm i kläderna och jag trivs mycket bättre med mig själv och hur jag är som person när jag jobbar. Jag är en bättre mamma när jag jobbar. Låter kanske konstigt för många deltidsarbetande mammor som inte vill något hellre än att vara hemma med sina barn. Jag tänker dock stå för att jag är en bättre mamma när jag jobbar.

Jag har mera tålamod och jag orkar med att ta konflikter etc på ett helt annat sätt.

Nästa vecka har barnen lov i två veckor och sedan är det bara en dryg månad och sedan är det nästan dags för sommarbesök i Sverige igen. Sedan när vi är tillbaka kommer nedräkningen att påbörjas antar jag eftersom då är det mindre än ett år innan vi skall flytta tillbaka till Sverige igen.

Men än så länge är det lång tid kvar.

Jag har precis haft besök av Helen med familj som var här för att hälsa på F, så härligt att träffas och kunna umgås lite. Tog ledigt en dag och var med henne och barnen och badade i poolen..

Även I och L har varit på besök och vi hann med en fika (de har tufft schema när de är på återbesök).

Här kommer lite bilder på barnen..
Alexander i tågkupen på väg till Kerela

Sebastian på Kerela semestern, med glimten i ögat som vanligt

Alexander poserar...

Olivia på flodbåten i Kerela, det var varmt om ni undrar...

Sebastian provar morfars tröja, nattlinne...

Alexander på Science Fair

Oliva och Holi firande med grannarna...