lördag 30 oktober 2010

Kartonger...

kom äntligen ifrån flyttfirman. Vi har under hela veckan varit lovade att få kartonger så att vi enklare skulle kunna sortera våra saker. Idag kom de äntligen.

Vi har även lämnat bilen och fått betalt. Dessutom har vi skrivit kontrakt med våra blivande hyresgäster samt ringt otaliga samtal till myndigheterna.

Dessutom har barnen haft maskerad på förskolan samt tagit fotografier. Vi har blivit lovade att bli specialbehandlade och få korten tidigare så att vi hinner få dem innan vi åker.

onsdag 27 oktober 2010

En bil såld en kvar...

Idag har vi fått muntligt löfte om en köpare till golfen. Jippie.. Bara SAABen kvar att sälja. Dessutom har visumhandlingarna gått iväg samt vi har fått en resa bokad. Dock har vi inte fått biljetterna i handen ännu.

Vi har också blivit klara med en hel del pappersjobb. Många papper att skriva på som man ibland inte har en aning om hur man fyller i.

Har även hunnit med att åka till öppna förskolan både idag och igår. Barnen ville säga hej då då vi troligen inte kommer hinna dit innan vi åker igen.

måndag 25 oktober 2010

Helgen försvann

Utan att det kändes som vi fick något uträttat. Dock när man tänker efter så har vi fått ut Golfen på blocket. Vi har röjt vidare men även hunnit hälsa på Farfar Knuth och varit med barnen.

fredag 22 oktober 2010

Sjukstuga igår och idag...

Igår låg både jag och Roger däckade i mystisk magsjuka. Jag vaknade av att jag var tvungen att springa på toaletten. Som tur var orkade Roger lite längre så när jag väl hade sovit bort halva dagen och började känna mig lite bättre blev Roger sämre.

Han är fortfarande inte bra och jag är mest trött men mår inte illa längre.

torsdag 21 oktober 2010

Vardagliga bestyr...

Man måste fortfarande tvätta och vika tvätt och laga mat trots att man skall flytta till Indien. Kan inte förstå varför :-)

Jag har dock inte gjort så mycket annat idag och barnen har krånglat kvällstid så man orkar inte riktigt med något annat.

tisdag 19 oktober 2010

Intrakulturell utbildning i Stockholm

Idag var det dags att säga farväl till Mamma och Pappa. Känns konstigt att veta att vi kanske inte kommer kunna träffas förräns till sommaren.


Vi åkte tidigt till Stockholm för att gå interkulturell utbildning idag. Det var givande. Bra och nyttig information om hur det är att bo och arbeta i Indien. Dessutom fick vi tips om vad vi skall tänka på för att stötta varandra under våran tid i Indien.

Avfrostning av frysar...

Idag måndag har jag och mamma och pappa frostat av våra två frysar. Det gick bra när vi väl kom på att vi kunde använda hårtorken för att värma isen så att smältprocessen kom igång.

Det blev som vanligt en hel del slängt och en hel del som mamma och pappa skall göra sylt på.

Sedan vart det ytterligare en sväng till mormor för att fixa pappersjobbet som mamma skall ta över.

Sebastian har fått en till förkylning och jag var rädd för att vi skulle tillbringa en del av dagen på akuten igen, men peppar peppar än så länge verkar förkylningsastman hålla sig i shack.

Vi fick till ett bad av Olivia också.

Söndagsmiddag hos mormor...

Igår var vi hos mormor för att ge henne en tidig julklapp. Jag och Mamma hade bestämt att vi skulle ge en ny tv som hade inbyggd digitaltv-mottagare. Dvs bara en fjärrkontroll behövs.

Vi passade på att äta lunch och hela familjen var med. Mormor blev glad för tvn och vi fick i oss en god fiskgratäng...

söndag 17 oktober 2010

Städa....

Trots att man skall flytta måste man städa ändå. Det var välbehövligt efter att ha haft massor av skräp flyttat fram och tillbaka genom huset samt spring mellan garage och vind, släpkärran etc. Dessutom med Alexander som haft en konstig släng av magsjuka gick det inte att undvika längre.

Roger har fortsatt röjandet men det börjar minska antalet ställen att rensa på. Dock har vi uppenbara ställen kvar som köksskåpen etc, men jag vill inte riktigt sortera där ännu.

Vi går över i en ny fas, dvs istället för att slänga måste vi sortera. En hög för magasinering en hög för containern en för resväskan och en fjärde för det vi skall lämna i huset till våra hyreshus.

Vi åt en god födelsedagsmiddag ikväll, jag fyllde år förra veckan och Mamma och Pappa ville bjuda på födelsedagsmiddag. Förrätten var pate med cumberlandsås, huvudrätten biffstek och potatisgratäng samt sås och toppades med ost och kex efteråt.

Synd att man inte får dricka vin...ännu.

lördag 16 oktober 2010

Mormor till tandläkaren...

Idag har jag och Mamma lyckats med bedriften att få mormor (gammelmormor) till tandläkaren för att justera sina löständer. En bedrift för er som vet hur mormor är.

Jag och Roger har även varit hos advokat för att skriva testamente.

Inte så mycket röjt idag men vi har lyckats skaffa skypekonton så att vi kan ringa hem till M&P utan att det kostar en förmögenhet, dessutom kan vi göra det via videosamtal.

Roger och Pappa röjde i garaget...

torsdag 14 oktober 2010

Senarelagt datum för flytt...

På grund av förseningar att få kontraktet på plats har Roger fått veta idag att han förväntas börja jobba 15 november istället för 1 november. Det ger oss lite mera tid att fixa visum och bostad i Indien vilket är skönt för oss.  Vi behöver inte stressa ihjäl oss med sista minuten grejer som hänger på att vi måste ha en adress etc i Indien.

Trött efter nattvak..

Igår natt vaknade vi av att Alexander spydde, han fortsatte att spy natten igenom och halva förmiddagen. Nu äntligen kl fem så somnade han med vätskeersättning och en ynka yogurt i magen.

Tur att Mamma och Pappa är här, eftersom vi var tvungna att ha Sebastian hemma också. Men han har nog inte lidit han har varit med Gustav och mormor och morfar hela dagen. De har varit hos gammelmormor så att vi skulle kunna röja på vinden.

Hoppas att man får sova i helgen.

Olivia fick sin tre månaders spruta idag några få veckor för tidigt.

Vinden nästan klar

Igår kväll kom Mamma och Pappa och det gjorde att Roger kunde ta ledigt. Så vi har spenderat dagen på vinden och slängt och sorterat och städat. Det behövdes. Vi har åkt iväg med ytterligare en släpkärra med grejer.

Skönt att bli av med gamla föreläsningsanteckningar och dylikt som man aldrig kommer läsa igen...

onsdag 13 oktober 2010

Luften har gått ur oss...

Det är jobbigt att förbereda sig och man frågar sig om det är värt det. Idag var det inte det. Vi är missnöjda med allt. Ingenting går framåt och man misströstar... Man blir på dåligt humör och man orkar inte med barnen och därför blir stämningen därefter.

Varför kan inte det hända lite så att vi kan få hopp om att få till boendet i Bangalore innan jul, ingen vill fira jul på hotell med tre barn under fem år i ett nytt land utan släkt och vänner och sina möbler och ingen garanti om att få en julgran ens.

I morgon kväll kommer Mamma och Pappa, då kanske vi får ny energi. Men det vi behöver nu är ett påskrivet kontrakt samt en tillfällig adress i Indien samt att vi kan skicka A på husvisningar i Bangalore bestämma resedatum och påbörja visumansökningarna...

tisdag 12 oktober 2010

Slänga och sortera....

Under helgen har vi försökt att fortsätta och slänga och sortera våra saker. Bland annat har klädkartonger uppe på vinden gåtts igenom. Vi har även lyckats fira min födelsedag med tårta samt att Roger tog Alexander till bion för att se Toy Story 3.

Vi har lite dåligt samvete för att barnen inte får den uppmärksamhet de förtjänar, vi har liksom tankarna på annat håll kvällstid då checklistor och funderingar inför flytten gås igenom. Men jag och Roger tänker att vi får ta igen det när vi är i Indien.

Snart kommer mamma och pappa ner, skall bli skönt att träffa dem en sista gång innan vi åker samt att vi kan få lite avlastning och hjälp. För att inte tala om att barnen vill träffa dem och Gustav.

Vi har fortfarande inte fått ett påskrivet kontrakt ännu, dessutom börjar vi bli nervösa över att vi inte har något resedatum och hinner vi få visum i tid? Vi tog dock kort idag för att kunna ha tillhands när visumprocessen är initierad. Vi har även inhandlat en ny samsonite väska, en röd och fin, har en sedan tidigare men vi behöver nog var sin, trots allt skall vi resa fram och tillbaka ett antal gånger de närmaste åren så vi kommer behöva bra väskor. Min andra väska köpte jag när jag flyttade till Shanghai i ett halvår för tio år sedan (2001) och den är fortfarande bra...

Vi hade hoppats att höra ifrån Indien idag om boendet på plats i Bangalore, tydligen får vi vänja oss vid det blir kanske imorgon redan hemma i Sverige...

Vi har i alla fall fått offerter ifrån två olika flyttfirmor och vi får välja själva. Vi har inte valt ännu...

lördag 9 oktober 2010

Bankbesök...

Idag träffade vi banken. Gick igenom vad vi bör tänka på. Gissa om man blev chockad 10000 i månaden skulle jag behöva sätta in för att kompensera pensionsinsättningarna under dessa två år. Det "glömde" Rogers jobb att berätta.

Vi käkade en god middag med entrecote och klyftpotatis eftersom jag fyllde år. Grattis till mig...

Fick fina blommor av Roger :-)

Ännu inget ifrån Indien. Läste på webben att visum tar 10 dagar... tick tack...

onsdag 6 oktober 2010

Ytterligare två dagar utan att vi fått börja leta hus...

I min enfald trodde vi att väntan var över, men inte då. Nu väntar vi på att Indien skall skicka oss material så att vi kan boka resan och fixa visum och arbetstillstånd samt få en tidpunkt att hänga upp det på mer än stressen att vi borde vara där den 1 november.

Jag och Roger har i alla fall försökt göra allt som går att göra utan att veta dessa saker. Ringt fackförbund, fixat abbonemang och ringt om diverse försäkringar etc. Checklistan är lång men väldigt många punkter är gjorda.

Barnen var på dagis idag när en av de två flyttfirmorna som skall lämna offert var på besök. Vi har pekat ut vad som skall med och inte och vad som skall magasineras och vad som skall lämnas kvar i huset.

Det kändes surrealistiskt att gå runt och peka och veta att grejerna snart kan vara på väg över oceanen till en för oss ännu okänd adress. Dessutom att det för varje dag som går känns som vi inte har hunnit så mycket som vi borde.

Vi försöker att passa på att slänga saker men det finns alltid en till låda/garderob/garage/vind att gå igenom. Antar att det är en process som aldrig tar slut.

Vilken process det är att bara få alla utskick att stoppas så att våran "särskilda adress" inte skall få för mycket post.

måndag 4 oktober 2010

Duscha två barn och komma iväg...

Det är en pärs att duscha två barn och packa ihop allt samt ge dem frukost och borsta tänder och dessutom hinna göra sig själv i ordning samtidigt som Olivia skall ammas och helst sova och kläs på under tiden innan man kommer iväg till öppna förskolan och sångstunden.

Om man duschat själv så är risken stor att innan man är klar med alla bestyr är lika ofräsch som innan men man lever i tron att man åtminstone inte har skitit hår :-)

Hur som helst måndagar är det Duvan som gäller och barnen är rätt samarbetsvilliga för de tycker verkligen om att vara där så vi kom iväg och vi han innan sångstunden började..

Olivia är mer och mer vaken vilket innebär att hon också var med på sångstunden de tidigare gångerna har hon i princip alltid sovit eller ätit.

Har även lyckats ringa ytterligare samtal till diverse ställen som stod på listan.

Söndagen fortsatte i klädernas tecken...

Hela denna dag har vi röjt efter rensningen igår samt att jag och Roger har fortsatt att rensa i våra garderober uppe.

Jisses vad kläder man har. Varför rensar man inte oftare...

En ny brevlåda kom upp idag, den gamla var sned och flagnade i färgen och vilken skillnad det blev.

Vi har kunnat stryka en hel del punkter de senaste dagarna, det är papperjobb kvar. Tyvärr är vi ofta för trötta för det när barnen väl har lagt sig. Nåväl vi orkar kanske i morgon...

Middag hos blivande hyresgäster...

I lördags så var vi på middag hos våra blivande hyresgäster för att diskutera detaljer och de bjöd oss på lunch. Mycket uppskattat då vi har hundra saker att fixa hemma och det är skönt att slippa laga mat ibland.

Barnen lekte jättebra ihop och maten och sällskapet var trevligt...

Roger målade det sista på garagetaket och donade och vi röjde i garderoberna nere. Det är väldigt skönt att slänga saker och rensa i gömmorna. Tur vi skall hyra ut annars hade det aldrig skett. När man väl är igång så går det rätt så fort det är tröskeln att börja som är svår att komma över.

fredag 1 oktober 2010

Läkarbesök avklarat...

Idag har vi varit på läkarbesök igen. De hade tagit lite prover på mig och Roger och konstaterade att vi var friska, dessutom fick vi våra sista vaccinationssprutor. Ungarna är klara sedan länge förutom Olivia som är för liten ännu för flertalet sprutor.

Hon helammar och är förhoppningsvis skyddad av mig på det viset.

Jag kunde dock inte ta två vaccinationssprutor pga att jag ammar, de får jag ta till sommaren om jag slutat amma då.

Friskintyg utfärdades för oss alla fem...

Hann med ett besök till mormor också hon behövde kontanter.

Nya frissor och en tvättmaskin senare...

Idag har jag klippt och färgat håret.


Skönt att bli snygg igen :-), Åtminstone i håret. I övrigt ser man trött ut och man har förlorat sommarens solbränna. Kanske man kan få tillbaka den i Indien.


Även Sebastian fick en klippning. Men Olivia fick ingen, hon är för liten (2 månader i måndags).

Därefter bar det av till On/Off och inköp av tvättmaskin till mormor.

Hon har möss i tvättstugan och tvättmaskinen har slutat fungerat. Oklart om det finns något samband men ny maskin kommer och installeras på måndag.