tisdag 5 juli 2011

Midsommar på Hemsön..

På midsommarafton på Hemsön så åker det traktorer med släpkärror runt ön och hämtar upp familjer med barn och kör dem till dansbanan på ön där midsommarfirande öbor samlar och dansar kring stången och käkar bullar och korv och bröd och köper lotter och umgås innan man bryter upp för att fira på var sitt håll på kvällen. Vi i alla fall var mest intresserad av den första delen att åka höskrinda efter Sunes traktor.

Grilltallriken på kvällen...

Grabbarna grus på höskrindan tidigare på dagen...
Jag och alla tre barnen, Olivia i bilbarnstolen satte oss upp på kärran hemma på Sunes gård och sedan fylldes den på med folk och när vi var framme vid dansbanan där Mormor och morfar väntade så var vagnen och ytterligare tre vagnar fulla med folk. Barnen tyckte det var spännande att åka och de gillade att köpa lotter. Dock vägrade de att dansa kring midsommarstången. Mumsa på korv var desto mer roligt och gott.

Vi åkte hem och satte på potatisen och sedan anlände Å och B och vi käkade faktiskt ute på altanen på baksidan utan att få en droppe regn på oss, sill och potatis och gravad lax och vanlig lax och olika snapsar självklart. Gräslök och gräddfil och barnen fick köttbullar.

På kvällen grillade vi och satt på altanen mot havet och blickade ut mot fjärden... Den enda som saknades var min kära man Roger...  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar