onsdag 21 mars 2012

Decembertur till Mysore

När mamma och pappa kom i december så var tanken att vi skulle göra dagsturer och åka runt i Bangalore och titta på tempel etc, tyvärr så vart först pappa magsjuk i en vecka (vi trodde magförgiftning först eftersom det var efter ett resturangbesök på Jalsa som han och två till blev sjuka, men förmodligen var det bara vanlig magsjuka) och sedan lagom tills han blev frisk så blev mamma magsjuk, kändes som om hela besöket var en enda lång magsjuka alltihopa, det gjorde att våra planer blev mer inriktade på att få till ett bra julfirande. Mor och far spenderade dock mycket tid på våran fantastiska balkong läsandes böcker så det var nog bra vila ifrån vardagen hemma i Sverige.




Omsvärmad blir man som vanligt i Indien som västerlänning
trots att barnen inte var med.
Alla vill vara med på bild.

Pappa och Mamma framför ett monument.

Lite vacker natur fick vi njuta av, inte så himla mycket skräp som det
brukar vara.

Religös ritual i det "heliga" vattnet.

Pappa innan vi gick in i Mysore palace

Mamma utanför palatset.

Chamundri Hills stat

Bull tempel på väg ner ifrån berget.

Fruktmarknaden var kanske 3-4 ggr så stor som Russel market, hade
lätt kunnat gå vilse där.

Mamma och jag på marknaden, rätt möra i kroppen.

Trevlig middag på kvällen på hotellets takterass.

Här kunde man också sitta och äta men det var lite för kyligt för det.

Hotellrummet var helt okej och fräscht.
Dock hann inte så många tempel med, för att kompensera det hela så deras sista vecka i Indien veckan efter jul så bokade vi en natt på hotell i Mysore för nu skulle lite landsväg/natur ses och dessutom diverse sevärdheter. 

Vi åkte tidigt på morgonen och vi gjorde i princip samma tur som vi gjorde med barnen. Först kollade vi in grejerna innan själva stadskärnan och sedan åkte vi in och checkade in på hotellet åt en god lunch och sedan besökte vi palatset. Därefter en tur upp till Chamundri Hills och kollade på templet och på nervägen tjuren. Dessutom hann vi med fruktmarknaden som var gigantiskt. 

På kvällen åt vi en middag på hotellets takterass, något kyligt men väldigt mysigt.

Nästa dag på vägen hem såg vi sommarpalatset och sedan var det dags för hemfärd till Roger som varit själv med alla tre barnen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar