fredag 22 april 2011

Torsdagsbak med el hela dagen...

Igår utmanade jag och Nannu ödet, vi påbörjade svenskt bullbak utan att vara säkra på att ha el. Vi provade att baka på indisk torrjäst för att Nannu vill kunna baka för sin bror som har ugn under nästa vecka när hon har semester. Hennes brors hustru har ugn så efter gårdagen gick hon hem med bullformar, bakplåtspapper och lite vaniljsocker och pärlsocker, resten kan hon hitta här i Indien.

Bullar i ugnen...

Färdig och ligger och svalnar på galler. Kunde ha jäst lite bättre men helt okej.
Alexander ville baka på sitt lov och nästa vecka är vi borta på semester så det blev igår som blev bakdagen. Vi bakade bullar och en indisk sockerkaka som egentligen skulle ha chokladglasyr på sig så den var inte tillräckligt söt utan det samt så försökte vi göra maränger av äggvitorna som blev över. Tyvärr så blev de misslyckade förmodligen för att vi inte gjorde som det stod, man skulle ta bara en tredjedel av sockret och vispa och sedan vända ner resten mot slutet. Jag hade redan hällt i hela decilitern med sockret så vi fick vispa ändå. Marängen blev väldigt kladdig och mjuk så nästa gång skall vi göra som det står.

I sommar skall mamma lära mig baka surdegsbröd där man inte behöver ha färsk jäst hemma eller torrjäst. Tanken är att mamma skall lära mig hur man gör och att jag sedan lär Nannu eftersom jag kommer inte ha tid att baka jämt med Olivia och ungarna.

sedan toppade vi dagen med att göra lasangette med kryddblandning ifrån Sverige. Skall lära Nannu att göra lasagne när vi kommer hem ifrån lovet.

Hur som helst så hade vi ström hela dagen vilket var tur för på kvällen sedan kom världens regn och vi blev av med strömmen och har fortfarande nu vi lunchtid inte fått tillbaka huvudelen, vilket betyder ingen tvättmaskin och ingen micro och ingen ugn.

Det regnade och regnade och åskade och åskade och nu på morgonen så fortsatte det regna, men nu har det slutat och solen börjar titta fram. Hoppas att vi slipper så långvariga regnskurar när vi är på semester i bergen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar