söndag 5 juni 2011

Olivia 10 månader...

Olivia blev 10 månader förra veckan så jag skall väl skriva en liten uppdatering om henne. Just nu har hon varit lite febrig av och till för alla fyra framtänderna i överkäken kommer fram samtidigt.


Så hon har varit gnällig och sovit dåligt de senaste veckorna. Hon gör dock framsteg med gåendet. Hon har gått ifrån att ta två-tre steg åt gången till 5-7 steg innan hon går över i krypläge. Dock står hon stadigt och fort går det. Vi har grindar för trappan men med två till barn som glömmer att stänga dem så har jag tyvärr hittat henne halvvägs upp för trappen ett par gången.

Hon älskar sina bröder och att bada (det är väldigt varmt här just nu 35 grader under hela maj månad) och hon skrattar nog allra mest när Alexander busar med henne. Sebastian busar också med henne men det buset tenderar att vara i hårdaste taget så det blir inte alltid så som Sebastian har tänkt sig.

Hon blir arg när hon inte får som hon vill och det gäller framför allt när hon inte får röra våra datorer och sladdar att dra i.

Hon har slutat amma helt nu och äter välling med god aptit men även våran mat slinker ner och hon älskar vattenmelon som är så billig och god just nu här i detta land.

Hon kan ligga och sova länge på ett sätt som aldrig grabbarna gjorde, å andra sidan kan hon hålla oss vakna sent på kvällarna även om hon verkar ha övergett halv tolv strecket för tillfället vilket man som förälder är tacksam för.

Hon har börjat bli lite tveksam inför främlingar även om hon för det mesta accepterar att man tar henne i famnen och nyper henne i kinden ( främst Indier som gör det :-) ) Hon pratar mycket babyspråk i stil med ma-ma-ma-ma da-da-da-da etc...  och hon verkar förstå mer och mer..

Här kommer några filmklipp på henne, har dock inte fått till allt för bra klipp på hennes gång men det är väl alltid något.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar