onsdag 4 maj 2011

Lördag i Mysoare

På lördag morgon bar det iväg, vi åkte tidigt och skippade frukost. Vi åt frukost på vägen till Mysoare på ett cafeliknade ställe som gjorde reklam för att servera frukost men som bara serverade smörgåsar när vi väl kom dit och de hade defintivt inte kaffe. Typiskt Indien. Barrista tror jag det hette.
På väg i nya stolen, som ni ser hade Sebastian en ny skråma innan vi åkte.

Olivia i badet samma kväll på hotellet

Här besöker vi fängelset i den gamla forten stax innan My Soure

Fin utsikt ifrån muren på forten över en järnvägsbro...

Här är templet där han blev begravd, sultanen som britterna  dödade.

Alexander kikar in.

I alla fall så efter ett par timmar i bilen så stannade vi först på en gammal fort men ringmuren kvar och där sultanen dog/mördades av britterna. Vi kollade på fängelsehålorna och sedan bar det av till templet där sultanen blivit begravd med sina föräldrar.

Därefter skulle vi se sommarpalatset men när vi kom dit så var klockan så pass mycket att vi ville checka in på hotellet och äta lunch. Sagt och gjort vi åkte in i stan och checkade in på Royal Orchide fast inte i Bangalore utan i city i My Soare.

Chamundri hills

En kohäck kom med på denna bild, så Indien...

I Indien gör man reklam och bilder målade direkt på husbyggnader som här....

Apor och kor fanns det på Chamundri hills.

Kor mitt i vimlet...

Utsikten över My soare.

Det vanliga skräpet som finns överallt, också Indien...

Våran chaufför visar upp Olivia för någon
kollega medans han väntar på att vi
skall komma tillbaka till bilen.
Efter en hyfsad lunchbuffe så bar det iväg igen i bilen med barnen för nu skulle vi se själva palatset inne i stan.

Där var det helt hysteriskt mycket folk, det i sig blev den största upplevelsen. Inte själva palatset, vi trängdes med alla sommarlediga indier. Skolorna här i Indien stänger under april och maj när det är som varmast här och därför är det mer folk på turistattraktionerna än vanligt.

Efter det var tanken att vi skulle se palatset upplyst på kvällen, de har en ljusshow på ca en halvtimme. Men dels så var det inte dags och dessutom hängde regnet och åskan i luften. Det fick bli en tur upp på Chamundri Hills ovanför staden istället och där käkade vi glass och umgicks med kor och apor innan vi åkte tillbaka till hotellrummet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar