onsdag 25 maj 2011

Pyssel på TISB

Alexander har temavecka denna vecka i skolan, temat är andra länder och kulturer och de har bland annat läst om Sverige. I måndags (läs 23/5) så kom snälla A och var barnvakt till Olivia tills Nannu kom samt skickade Sebastian till WeCare med K kvart i nio.

Min station, pepparkaksgubbar att hänga i julgranen.

Klassrummet med olika stationer och alla barnen i full aktion.

Tjuvtittade på Sverigemontern som de skall visa på torsdag, så himla
roligt att läsa.

Alla alster ligger på tork, drakar, cowboys, blommor,
fönsterglasmålning,  aborige dotmålningar och pepparkakor och
totempålar ifrån USA samt slippers.

Alexanders fina franska fönstermålning gjord på
overheadfilm och fönsterglasfärger.
Själv åkte jag med Manju till TISB för pysseldag, det var totalt 7 olika stationer med pyssel ifrån olika delar av världen. Själv var jag värd för gingerbread man, fröknarna hade förberett brunt papper med pepparkaksgubbar odekorerade och sedan ställt fram lim och kulor och glitterfärger.

Sedan fick alla barn gå runt på alla sju stationer och göra pyssel ifrån olika delar av världen inklusive Indien. Väldigt roligt och så duktiga de är barnen även om det kan bli kladdigt när halva tuben med glitterfärg kommer på en gång. Mot slutet hade jag även färgpennor för tuberna fungerade lite halvdåligt.

Barnen håller på att förbereda inför torsdagen då de har uppvisning för hela temat de har jobbat med under en lång tid. Skall dit i morgon och titta och då kanske det kommer en liten video igen.

Hur gick det för A med Olivia, det kan ni läsa här... TACK så mycket för hjälpen, jag hade inte kunnat pyssla med barnen utan dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar