lördag 5 februari 2011

Gardiner äntligen beställda...

Vi har ju väntat på att våra möbler skulle komma innan vi köpte gardiner, idag tog jag och Roger oss till en gardinbutik och frossade i tyger och nu har vi beställt gardiner till hela huset. Otroligt fina tyger och vi har för säkerhets skull bett dem att komma och ta måtten imorgon.

Skall bli så skönt att få pricken över i:et. Nannu var här och jobbade extra då hon behövde lite fickpengar och vi slipper diska :-), hennes dotter var också med idag så att hon fick se huset och Olivia och barnen. Vi lämnade Olivia hemma med Nannu när vi var i gardinbutiken, så skönt att slippa ha alla tre barnen med. Tanken var att alla barnen skulle vara hemma men Sebastian behövde sova då han vaknade kl sex av att storebror väckte honom så han var sovandes i bilen. Alexander lekte i bilen med Manju...

Tror att Alexander har längtat till helgen då han vill leka med sina leksaker men han vill inte vara ensam så då väcker han lillebror (och gärna resten av familjen också) som trött leker med honom. Han tycker om skolan men han tycker om sina grejer ifrån Sverige också. Han har verkligen längtat till helgen denna vecka.

Idag har de verkligen lekt med bilarna, ni vet bobbycarbilarna. Den gamla blåa och den nya som norrlandstomten kom med i samband med containern. Tack mormor och morfar. Skall lägga upp en bild på den nya bilen vid tillfälle.

Fredagsmyset blev ju inställt så vi tog det idag istället på en solig balkong, vi måste nog fixa solskydd trots taket för kvällssolen kommer precis in över vår sittgrupp när man vill sitta och ta lite kvällsmys där, det blev vi varse om idag. Vi hade precis tänkt sätta oss när våra trevliga polare A och F dök upp med barn på besök, prefekt bara att plocka fram flera öl och mera glas till popcornen, godiset och ostbollar (iställlet för ostbågar). Kul med oväntat besök.

Vi har fortsatt tömma kartonger idag också även om de sista kartongerna alltid är sega, ni vet saker som man inte vet var man skall förvara och som man inte behöver jämt utan bara ibland. Vi behöver tex ett badrumsförvaring för badrumskåpen är inte riktigt byggda på samma sätt som i Sverige, man vill inte ha sakerna på golvet...

Vi får väl se, vi har bjudit in folk på middag på fredag och det brukar vara en bra spark i häcken att få det sista på plats, både jag och Roger jobbar som allra bäst under press... I alla fall när det gäller sådana saker. Tanken är att vi skall bjuda tillbaka för alla middagar vi fick i början och samtidigt visa hur vi har fått lite mera ordning här i huset.

Jag lägger upp lite bilder senare när gardinerna är på plats så får ni därhemma se hur fint vi börjar få och att nu  bor vi i ett hem. Jag förundras fortfarande över hur mjuk och skön våra sängar ifrån Sverige är. Fattar inte hur de kan sova i så hårda sängar här. Våran maid säger att de sover på halmmattor på golvet hemma hos sig, måste vara väldigt obekvämt. Vi har ju en madrass över eftersom vi fick våra sängar nu, får se om den hamnar hemma hos Nannu så småningom om de har plats för den...

Våran chaufför Suresh har ännu inte dykt upp, känns som om han aldrig kommer göra det. Hans pappa är enligt uppgift fortfarande på sjukhuset. Som tur är så fungerar Manju väldigt bra men jag är lite orolig för att vi kommer tappa honom också och då måste man börja om med ytterligare en person då Manju bara är en tillfällig lösning. Kanske kan han bli en permanent lösning, det hoppas jag på om det kommer visa sig att Suresh inte dyker upp igen.

Vi har haft våran bil på service under hela veckan och haft en ersättningsbil, idag dök våran gamla bil upp och den kändes som ny igen då den hade fått skinnklädsel som skyddar sätena ifrån våra barns klättrande, ätande och ibland spyor( Alexander har lyckats spy i bilen då han vart åksjuk för inte så länge sedan). Så skönt med skinnklädsel som bara går att torka av. Då slipper vi vara så himla oroliga över att bilen skall bli så smutsig.

Även Suresh buckla på sidan var fixad så nu har vi en väldigt fin bil igen.

Till middag blev det tacos och sedan somnade hela familjen framför tvn. Nu vill jag bara bli av med min hosta, det är sviter ifrån min förkylning i förra veckan. Hela familjen utom Alexander hostar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar