söndag 27 februari 2011

Tekniskt museum i Bangalore

I lördags åkte vi på utflykt till stans tekniska museum, det var över förväntan, ungefär som vårat tekniska museum med roliga knappar överallt för barnen att trycka på och så hände det saker, det fanns även en 3D show, men den hann vi inte med, det fanns tre olika våningar och vi hann med endast två. Dessutom så fanns det många indier som ville ta kort på främst Olivia och de andra två barnen.

Bollbana, som även finns på Härnösands tekniska museum, detta var dock betydligt större och mer avancerat...
Små montrar där när man tryckte på en knapp exemplifierade olika typer av
krafter som man kan använda sig av, här kom det vatten till hjulet... 
Jag vet inte om det är för att det var folk utanför Bangalore som var på museumet men jag upplevde det som om att det var betydligt många fler än vanligt som ville ta kort på oss. Ibland sa jag och Roger nej när de ville att vi skulle posera, främst ihop med oss. Men då tog de bara kort i smyg istället. Jag och Roger kände oss som utställningsexemplar själva på museumet.

Alexander och Sebastian tar det dock för det mesta med ro, det är om de börjar lyfta upp dem och samtidigt nyper i kinderna som åtminstone Sebastian säger ifrån. Olivia har inte blivit stor nog för att protestera när alla vill hålla hennes hand och nypa henne lite försiktigt i kinden.

Alexander och Sebastian är attraktioner själva för indierna, här vid kulor som åkte runt i  en skål, fanns även på tekniska museumet i Stockholm
Vi hade inte ätit innan vi gick dit därav att vi inte hann allt vi ville se. Tanken var att vi skulle till ett stort akvarium efteråt men vi åkte hem efter McDonalds besök (Alexander hade krävt det pga leksaken han ville ha) för då ville inte Alexander och Sebastian något mer eftersom de ville käka godis i bilen och sova trodde vi. Men Sebastian sov inte.

Alexander serverad på ett fat... 

På bottenvåningen fanns det en stor dinousar som Sebatian och Alexander tyckte var lite läskig när den rörde på sig och lät och öppnade sin stora mun...
Utanför musemumet ligger en stor park som vi inte hade tid att gå in i, får bli en annan gång men där fanns det apor...

Apa som letar bland soporna där Manju stod parkerad och typiskt för indien att det ligger sopor lite varstans...

1 kommentar:

  1. Det låter kul! Det måste vi också göra! Kanske kan vi åka tillsammans?

    SvaraRadera