söndag 13 februari 2011

Torsdag - TISB sports day...

I torsdags så hade jag bråttom med att lämna Sebastian på dagis, redan när jag lämnade honom var jag sen till Alexanders sportdag. Det visade sig att när jag väl kom dit hade jag missat invigningsdansen med ringarna. Sports day är en dag då alla som går pre school har uppvisning för föräldrarna och övriga intresserade inom släkten, inte lika stort som i höst då det var en flera timmars uppvisning. Den här gången var det lite mera avslappnat.

Olivia på läktaren när vi kollade på Alexander, många tittade även på henne...
Jag fick dock se Alexander hoppa med en boll mellan benen och sedan lite senare sprang han en hinderbana, först skulle han springa mellan massa basketbollar och sedan krypa under ett nät ( typ militärfilm varianten) och sedan hoppa över några koner och in i mål. Som vanligt så var Alexander inte helt koncentrerad på uppgiften utan hoppade runt i övrigt också vilket gjorde att han var en av de sista att komma i mål, men han var lika glad för det.

Nästa uppgift var att springa en stafett av något slag och sedan var det mammor och pappors tur. Jag sprang med en lime på en sked ( ni vet en variant av potatis/ägg på sked hemma i Sverige) och gjorde mig själv till åtlöje :-). Papporna fick hoppa säck och sedan var det dags för fröknarna att ha en liten tävling också.

Vi satt på en läktare till skolans cricketplan och solen sken och barnen satt i ett tält vid sidan av cricketplan och när det var Alexanders tur så kom han ut med sin grupp på gräsmattan framför där vi satt. Även de riktigt små (typ i den ålder Sebastian kommer vara i höst) deltog men i mer enkla uppgifter som att vattna blommor etc.

Vid sidan av planen sålde de böcker och efter att tävlingarna var slut så gick Alexander och jag dit ihop med Oliva och köpte lite böcker och pyssel.

Alexander i sitt klassrum, efter sportdagen.
Dagen innan hade jag fått ett meddelande att Alexanders fröknar ville träffa mig och diskutera Alexanders framsteg i skolan och jag och Alexander gick med hans fröknar tillbaka till hans klassrum och där hade jag ett snack med dem plus rektorn för pre-school. Jag fattade inte först varför hon var med. Men när de lite försiktigt föreslog att Alexander skulle gå om KG1 i höst så förstod jag. De tycker att det är för tidigt för honom att gå hela dagen och han har precis lärt sig skriva några få bokstäver och siffror. I KG2 så bildar de tydligen korta meningar och läser böcker...

Jag blev ärligt talat lättad, jag tycker det han har lärt sig fram tills nu är en bedrift. På några få månader så kan han flertalet bokstäver och siffror och känner igen dem och skriver dem själv. Jag och Roger vill på intet sätt pusha honom mer än vi gör idag. Dessutom om han går om KG1 så kommer han hem samma tid som nu, om han hade flyttas upp så skulle han gå till halv 4 och 4 och det tycker jag är lite väl länge.. Dessutom betyder det att Alexander och Sebastian kommer åka bussen ihop både dit och hem i höst. Så jag sa att det passar oss bra.

Alexander visar sköldpaddehörnan, de har tema levande saker just nu, reptiler
förra veckan, nu denna vecka är det fåglar tror jag.
Alexander behöver sin lektid också så det kommer bli bra att repetera det han lärt sig i höst och skulle han tycka det bli tråkigt kan de alltid fortsätta med KG2 böcker (anpassa undervisningen precis som de gjort nu efter hans behov)

Hur som helst så åkte vi hem efteråt och lämnade Oliva till Nannu och jag och Alexander åt buffen på klubbhuset till lunch för att fira hans dag...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar