söndag 16 januari 2011

Hängamplar till balkongen

Gårdagen köpte vi blommor men vi hade inga krukor. Därför blev mitt uppdrag när jag fick dra iväg nästan ensam (Olivia kan jag inte lämna ännu så länge jag planerar vara borta fler än en timme) med våran chaufför. Han  ringde Indiens motsvarighet till eniro (nummerupplysningen) och fick en adress till en affär som sålde krukor som går att hänga.

Lite intressant att det fungerar, jag har blivit lovad att få numret :-) Sagt och gjort jag och Manju spenderade en dryg timme i affären och gick därifrån nästan med allt jag behövde. Problemet är att vi fortfarande behöver förlängningskedjor till lamporna vi köpte på Fabindia samt nu till mina hängamplar för mina nyinköpta blommor.

Imorgon skall 4 stora gröna växter (palmer) levereras hem till oss för att ha som rumsavdelare på balkongen. Nu skall vi bara hitta en lämplig matta att ha under möbelgruppen, sedan planerar vi även att införskaffa en liten minipool som barnen kan leka i när det är varmt, vi har nämligen vatten tillgängligt på balkongen.

Eftermiddagen spenderades på besök hos Familjen E som hade besök ifrån Sverige (indiska P med fru och barn) som var hemma i Indien för att sedan återvända till Sverige. Vi diskuterade vad vi kunde göra för att på skynda våran container, vi misstänker att det är någon tjänsteman som vill ha lite extra pengar något vi inte kommer befatta oss med. Dock så kanske vi kan få någon byråkrat på företaget att ringa en annan byråkrat på tullmyndigheten. Annars så får vi väl snällt vänta på att våra grejer inte sitter fast i tullen längre, men nu börjar vi verkligen bli less på att vänta.

Sedan var det Sebastians stygn som skulle tas, med stor vånda fick vi bort alla stygn utom ett, jag orkade inte eftersom han gallskrek och ville inte vara med och jag var rädd att doktorn skulle av misstag råka göra honom illa, Sebastian och jag kom överens om att ta det sista stygnet imorgon kväll. Vi får väl se hur det går, imorgon får Roger också vara med...  Ibland är det inte roligt att vara mamma och tvinga ens barn att göra något mot deras vilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar