söndag 2 januari 2011

Nyårsfirande på gammal..

engelsk klubb med anor ifrån 300 år tillbaka. Våra indiska grannar var vänliga att bjuda in oss till nyårsfirande på deras klubb och vi var inte sena med att tacka ja. Hur många gånger får man chansen att fira nyår så. Hur som helst kl 7.30 pm skulle vi ge oss iväg. Eftersom vi vet att man brukar äta sent så åt vi mat innan vi åkte iväg. Barnen iklädda sina nya fina indiska skjortor och jag och Roger lite uppklädda.

Hela familjen på nyårsfirande
Vi visste inte riktigt vad som väntade och vi hade nog aldrig kunna föreställa oss att det var ett stort hus med en mängd plastbord och plaststolar, det visade sig att man kunde ta med sin egen sprit och folk beställde mat ifrån Dominos pizza och ett indiskt matställe brevid, dock kunde man beställa grillspett och det åt vi. Dessutom hade några vid samma bord som oss tagit med oss chips. Åker vi dit någon annan gång så skall vi se till att ta med snacks och dricka till.

Tur att man har chafför, när barnen började bli trötta tog Roger en tur med dem och köpte en champangeflaska för tolvslaget och en whiskey. Ganska konstigt att det går att köpa starksprit kl halv elva en nyårsafton. Innan dess så hade barnen och vi dansat disco till åttio och nittiotalsmusik och det kändes som att man var på ett stort bröllop förutom att man inte kände någon och att det inte hade varit någon cermoni och middag innan. Men ni vet folk i alla åldrar dansar tillsammans och har roligt. Olivia somnade i discodunk och discoljus. Barnen i bilen när Roger tog turen till spritaffären. Så jag och Roger hade flera timmar ihop utan att någon av barnen var vakna.

Fågelskrämman, till hälften uppbrunnen och med många smällare kvar
När tolvslaget närmade sig så gick vi ut på gården och där hade de ställt upp en fågelskrämma. Vi undrade varför men det visade sig att när tolvslaget kom så sätter man fyr på fågelskrämman och så får det symbolisera året som gått. När den dessutom var fullproppad med kinapuffar så kan ni tänka er hur det small ute på gårdsplanen. Sedan skickade de iväg lite fyrverkerier men inga mängder. Vi avrundade med att säga adjö till våra indiska vänner som reste till Goa dagen därpå och tog bilen hem, där pratade vi med våra vänner K och H som vi alltid annars brukar fira nyår med i gott och väl en timme. Dessutom blev det ett samtal till Rogers pappa också.

Strax innan vi åkte hem tillsammans med våra indiska grannar.

1 kommentar:

  1. Det var kul att höra av er, en God fortsättning på det nya året önskar vi Er. Hälsningar från Igelsta! P.S. Lycka till med containern!!

    SvaraRadera