torsdag 9 december 2010

Måndagen 29/11 - Vitvaror inhandlades...

Sista dagen på hotellet var vi tvungna att ge oss ut och shoppa de vitvaror vi behövde till huset. Vi gav oss iväg med bilen, samma dag som vi var på företagsdagen hade vi åkt förbi en vitvaru butik som hette Croma och det låg även andra ställen på vägen dit, det enda problemet var att det var långt dit. Sagt och gjort när Roger kom hem så åkte vi iväg och tittade.

Det var en ganska diger inköpslista som vi hade. Kylskåp med frys, tvättmaskin, microvågsugn, tv (för annars skule vi inte överleva denna månad utan möbler), strykjärn (för även om det kommer ett i containern så är det svårt att stryka med det under december).

Vi var först och tittade på ett ställe och alla barnen härjade runt i affären men vi åkte snart vidare till Croma butiken där vi hittade det vi behövde och vi fick den hjälp vi ville så vi shoppade friskt.

Det blev en frys och kylskåp i kombination, se kort. En microvågsugn med grill funktion, den fungerar faktiskt ganska bra om än lite omständigare än en ugn att göra klyftpotatis. Vi har provat. En 6 kgs tvättmaskin med 1200 varv som spelar en liten trudelutt när den är klar. Detta fenomen är rätt vanligt här i Indien. Våran ringklocka till huset är ett exempel på alla glada toner man har.

Sedan var det TV, vi har en i containern men vi vill ha en under tiden vi är här så vi köpte oss en till.. Vad gör man inte för att överleva.

Allt skulle levereras till oss dagen därpå i Palm Medows och installeras. Det är ganska viktigt för utan kylskåp kan vi inte laga/förvara någon mat alls och även om det är kallare än vanligt i november/december så är det fortfarande kring 20-25 grader dagtid.

Men vi kände oss ganska nöjda när vi satte oss i bilen hem med två övervarma barn som lekt i bilen medans vi shoppade loss på vitvaror. Nästa gång vill vi helst inte ha med barnen då det är svårt att välja när två ungar står och drar i oss. På vägen hem så såg vi en våningssäng i ett skyltfönster och vi fick den briljanta ideen att det skall vi köpa till barnen.

Vi hade tänkt att Alexander skulle sova nere men det vill han inte så bröderna skall dela rum och för att inte hela rummet skall bestå av sängar så kommer vi satsa på en våningssäng.

Väl hemma så åt vi den sista hotellmaten och det var vi glada över, för roomservice i alla ära man vill bestämma vad och när och hur man äter själv till vardags.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar