tisdag 21 december 2010

Urvriden julstressad mamma.

Tydligen kan man drabbas av julstöksstress även i Indien, känns som man inte hinner någonting och ungarna bara bråkar och slåss. Sebastian har drabbats av tvåårstrots och Alexander kan inte låta bli att retas. Det gnälls och gråten flödar med jämna mellanrum. Mycket teater åtminstone ifrån Sebastian. Det är väl svårt när storebror också är hemma på dagarna.

Sebastian finklädd innan Alexanders show på TISB

Datarummet
Idag har jag i alla fall köpt en ugn, dock inte invigd ännu eftersom den står oupppackad på bänken. Imorgon kommer någon och installerar den för 100 INR (rupier). Det vill säga tar upp den ur lådan sätter i kontakten och demonstrerar hur den fungerar :-) Plåten är modell mindre än hemma men jag tror att jag skall kunna baka och göra gratänger i den utan problem. Skall bli intressant att se hur den fungerar ihop med de indiska ingredienserna.

Dessutom har jag julshoppat godis/kakor och mat till julen. Jag har köpt grädde för att se om vi kan göra något julgodis under helgen som kommer. Vi har även köpt lite mera julpynt för att klä den sk julgranen som vi tar in ifrån uppfarten lite senare. (Vill inte ta in den för tidigt då jag tror att den kan dra med sig myror in.)

Suttit och räknat och sorterat med Alexander och gett stjärnor för att tala om att han gjort ett bra jobb. Han kämpar på med siffrorna, han kan räkna men inte hur de skall skrivas ännu och han har också svårt att känna igen dem om han ser en siffra. Men räkna till 10 på engelska och svenska kan han även om han hoppar över sex på engelska.

Nannu har gjort huset presentabelt och tvättat och lagat mat. Roger håller på att förbereda för att våra möbler skall tullas in i landet. Tydligen skall vi betala skatt på tv och annat (vi fick höra i Sverige att vi inte skulle behöva göra det) och idag har han skickat iväg sitt pass till Chennai för tydligen dög bara orginalet för att få in grejerna i landet. Det är väl positivt för det betyder att våra grejer snart kommer...Men det blir nog efter nyår som grejerna faktiskt anländer till huset i Palm Medows.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar