torsdag 9 december 2010

Torsdag 2 december - dumpa barnen och köp möbler...

Vi har alltså flyttat in, vi har kylskåp och frys och fungerande spis om än att den måste tändas med lighter och en fläkt som inte suger ut stekos, men vi har inget köksbord, vi sover 4 personer i en säng och vi har inga stolar att sitta på dock har vi städutrustning :-)

Hur som helst, visa efter måndagens äventyr då vi inhandlade vitvaror så hade vi bett våra kära grannar och svenskar familjen E om hjälp. Jag kunde helt enkelt dumpa barnen (inte Olivia) hos dem och de var snälla nog att utfodra och underhålla dem under tiden vi inhandlade möbler. Jag åkte vidare till företaget och hämtade upp Roger när han slutade.

Vi åkte tillbaka till samma gata som Croma låg på för där finns även massor av möbelaffärer på rad. (En sak som är praktiskt de har samlat alla affärer i stort sett i rad på samma gata) Hur som helst vi skulle inhandla ett köksbord och stolar och våningsäng till barnen.

Vi var in i kanske 5 butiker innan vi hittade rätt. Där visade det sig att de hade ett stort bord där vi kunde ha 8 stolar till, dessutom hade de en jättefin våningssäng till barnen på samma ställe. Enda haken var att det skulle ta ett par veckor innan vi skulle få grejerna. Suck tänkte vi och var på väg ut ur butiken. Då klämmer försäljaren ur sig att om ni beställer det ni vill ha så får ni låna detta bord och 6 stolar samt två extra sängar till barnen tills vi levererar era nya möbler i slutet av december (Innan jul var vårat villkor, vi får väl se när vi får dem i slutändan)

Sagt och gjort vi slog till och begav oss hem för att hämta barnen och sova eftersom det var ordinare arbetsdag dagen därpå. Allt hade gått bra hos barnvakterna (tack för det) och barnen var både mätta och nöjda och somnade för sista gången i våran gemensamma dubbelsäng.

Tydligen är det rätt vanligt att man lånar ut möbler medans man väntar på de de riktiga... Tror inte att det är lika vanligt i Sverige, har i alla fall inte hört talas om att det förekommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar