fredag 31 december 2010

Möbelleverans och slutbetalning taket.

Våran köksmöbel med 6 stolar, 2 saknas.
Igår, torsdag kom äntligen våra köksmöbler och Alexander och Sebastians våningssäng. Jippi... I vanlig ordning så kom ett helt gäng med folk, fyra stycken som först bar in vårat nya köksbord samt 6 stolar. Vi hade beställt och delbetalat 8 stycken så där var första grejen. Finish på möblerna var sisådär, det var lite kantstött och en av stolarnas skinnklädsel var skadad. Det klagade vi på och när man ser köksbordet i fullt solljus så ser det lila ut. Det orkade vi inte klaga på. De fyllde i färg på de ställen som saknade färg och lack över kunde vi glömma. Men på det stora hela ser det bra ut.

Sista handen läggs vid våningssängen.
Alexanders och Sebastians dubbelsäng fixade de till det sista på plats i rummet. Så nu har Alexander ett eget krypin på överslafen.

Problemet som vi genast har upptäckt är att Sebastian vill dit upp också och vi är livrädda att han skall falla ner därifrån i det hårda marmorgolvet. Vi får väl se hur länge vi klarar av att hålla honom ifrån överslafen.

De hade dessutom missat att göra en öppning för Alexander att klättra in via så nu måste han kliva över grinden. Det orkade vi inte heller klaga på. Risken är att möbeln blir helt förstörd om de ska till att såga en öppning. Han klarar av att klättra över men det var inte det vi kom överens om. För att kunna klaga måste man ha en ritning och när vi beställde möblen gjorde de en ritning, men den glömde/kom vi inte på att kopiera. Så här i efterhand ångrar vi att vi köpte en i helträ, vi har hittat andra våningssängar i järn som är billigare. Men det var senare det. Den här är i alla fall rejäl och den kommer hålla i evigheter och Alexander gillar den, det är det viktigaste.

Färdigt balkongtak dock numera med ett smutsigt golv.
Mitt i kaoset kom våran takgubbe som ville ha betalt. Vi betalade trots att altangolvet inte är 100, det var helt nymålat innan de kom nu ser det ut som det var 20 år sedan de målade golvet. Men i värsta fall får vi väl ta hit någon som målar om golvet åt oss. Vi skulle även vilja måla om det vita/gräddfärgade men sen så tänker vi det är inte vårat hus, vi skall dock bo här i två år. Jag tror dessutom Roger har abstinens att fixa lite hemmavid. Vi får väl se hur det blir om vi bättringsmålar för våran egen skull.

Nu skall vi bara få möblerna och fixa till mys pys med blommor och ljuslyktor etc.

På förmiddagen åkte jag till Fab India och där hittade jag fina lyktor och ljuslyktor. Jag har även inhandlat lite kläder och annat smått och gott där. Blommor skall vi fixa senare.
Alexander i sin nya våningsäng, stegen är avhängd eftersom annars klättrar Sebastian upp.

1 kommentar: