torsdag 9 december 2010

Tisdag - Flyttdagen...

Morgonen då vi skulle flytta blev väldigt hektiskt. Nannu skulle komma till Palm Medows kl 9.00 hon ringde kl 8.30 och var redan där. Jag hade inte packat någonting och till råga på allt så krånglade Alexander på morgonen.

Vi kom fram till i efterhand att det var själv flytten som gjorde att han bara vägrade helt plötsligt att gå till skolan. Han hade värsta gråtattacken och jag klarade helt enkelt inte av att tvinga honom. Han ville packa sina grejer själv och ville inte missa själva flytten. Vi borde väl ha insett det själva att det skulle bli problem.

Det första vi gjorde var att åka till huset och få nycklar etc. Vi åkte därefter raskt till Hyper City för att köpa upp oss på absoluta nödvändigheter som tallrikar, kniv och gaffel och toapapper etc. Ni vet allt som man redan har hemma och som inte finns här för att man sätter bo.

Jag hade glömt hur jobbigt det är att inte ha allt på plats och vad krångligt allt är innan man är på plats. Att dessutom göra det samtidigt med tre småbarn i släptåg, tur man hade en chaufför och en maid till hjälp det gjorde det i alla fall uthärdligt.

Så nu var skåpen fyllda med saker som var ouppackade och spridda i olika påsar och man skall bestämma vart allt skall vara. Kaos med andra ord. Dessutom så är det smutsigt och ovant med skåpen och allt var inte på plats heller. Under dagen sprang nämligen hantverkare in och ut ur huset. Kylskåpet kom men var i fel rum, dvs inte installerat.

Det slutade med att vi åt hämtmat ifrån mc donalds för det gick inte att laga mat då gastuben inte levererats ännu till huset och dessutom skulle det installeras. Till råga på allt så har vi inga möbler så rummen ekar tomma. (möblerna kommer i slutet av december)

Vi har dock fått låna en soffa och två fåtöljer samt en dubbelsäng med två resårmadrasser, Dock utan bäddmadrasser så uppdraget innan Roger kommer hem är att få en säng vi fyra skulle kunna sova i. Det bar av till Big Bazzar för att köpa lakan och påslakan och någon form av täcke. Även om vi kommit till ett varmt land så blir det kallt på natten och ibland även dagtid då december är den kallaste månaden här i Bengaluru (fd Bangalore).

Det visade sig att man har inte påslakan i detta land så jag fick improvisera lite och bädda så som mormor gjorde då jag var liten. Med lakan både under och över och filten instoppade i det över täcket. Jag köpte även ett lite tjockare täcke för att ha som madrass då vi annars skulle sova direkt på en skarv utan något under.

Till slut fick jag till ett okej resultat... Uppdraget för morgondagen måste bli att fixa en bättre madrass att sova på. Våra ordinarie sängar kommer först om några veckor så vi måste sova bra även under dessa veckor för att inte gå under.

Maten intogs på golvet i en cirkel… (Kylskåpet blev dock installerat under dagen liksom gastuben men som sagt lite senare än lunchtid...)

1 kommentar:

  1. Hjälp vilket äventyr ni är inne i! Inte helt trivialt, verkar det som! Som vanligt verkar du ta dig igenom allt systematiskt och med ro, tror att det kommer bli fantastiskt till slut även om starten är tuff!
    Trevligt att följa din blogg! Krams /Micke

    SvaraRadera